'Wat ons niet zal doden' van David Lagercrantz dat pas verleden week donderdag wereldwijd werd gereleased, stootte deze week al in de Vlaamse boekhandel 'Mr Grey' van E.L.James, die andere zomerhype, van de troon als best verkochte roman. Ook in de Nederlandse bestsellerlijsten staat Lagercrantz' vervolg op Stieg Larssons 'Millennium'-trilogie op de eerste stek.

Top 3 identiek in Vlaanderen en Nederland

Het gebeurt niet zo vaak dat een roman zowel in Vlaanderen als in Nederland onmiddellijk numero uno wordt maar 'Wat ons niet zal doden' bracht het dus voor mekaar. Ook trouwens nummer 2 en 3 zijn in de Vlaamse en Nederlandse verkoopcharts identiek: 'Mr Grey' krijgt dus zilver en 'Het meisje in de trein' van Paula Hawking brons.

GF
© GF

Dat Lagercrantz onmiddellijk na verschijnen op nummer één binnenkomt, hoeft natuurlijk niet echt te verbazen maar toch was ook de ontvangst bij de critici vrij lovend, in tegenstelling tot de vernietigende kritieken op 'Mr Grey', het mannelijke vervolg dat James aan haar 'Vijftig tinten grijs'-trilogie breide.

Bijdrukken

Van 'Wat ons niet zal doden' heeft uitgeverij Signatuur 70.000 exemplaren in voorraad. Het zal dus dringend moeten bijdrukken om aan deze tweede zomerhype na 'Mr Grey' het hoofd te kunnen bieden.

In de andere top 10 verkoopsrangschikkingen is het business as usual: Pieter Aspe blijft de verkoop van de zogenaamde spannende boeken domineren met 'De doos' op 1 en 'De oxymoron theorie' op 2 terwijl voor de literaire non-fictie 'Wild' van Cheryl Strayed al maandenlang op 1 prijkt.

Frank Hellemans

'Wat ons niet zal doden' van David Lagercrantz dat pas verleden week donderdag wereldwijd werd gereleased, stootte deze week al in de Vlaamse boekhandel 'Mr Grey' van E.L.James, die andere zomerhype, van de troon als best verkochte roman. Ook in de Nederlandse bestsellerlijsten staat Lagercrantz' vervolg op Stieg Larssons 'Millennium'-trilogie op de eerste stek.Top 3 identiek in Vlaanderen en NederlandHet gebeurt niet zo vaak dat een roman zowel in Vlaanderen als in Nederland onmiddellijk numero uno wordt maar 'Wat ons niet zal doden' bracht het dus voor mekaar. Ook trouwens nummer 2 en 3 zijn in de Vlaamse en Nederlandse verkoopcharts identiek: 'Mr Grey' krijgt dus zilver en 'Het meisje in de trein' van Paula Hawking brons.Dat Lagercrantz onmiddellijk na verschijnen op nummer één binnenkomt, hoeft natuurlijk niet echt te verbazen maar toch was ook de ontvangst bij de critici vrij lovend, in tegenstelling tot de vernietigende kritieken op 'Mr Grey', het mannelijke vervolg dat James aan haar 'Vijftig tinten grijs'-trilogie breide.BijdrukkenVan 'Wat ons niet zal doden' heeft uitgeverij Signatuur 70.000 exemplaren in voorraad. Het zal dus dringend moeten bijdrukken om aan deze tweede zomerhype na 'Mr Grey' het hoofd te kunnen bieden.In de andere top 10 verkoopsrangschikkingen is het business as usual: Pieter Aspe blijft de verkoop van de zogenaamde spannende boeken domineren met 'De doos' op 1 en 'De oxymoron theorie' op 2 terwijl voor de literaire non-fictie 'Wild' van Cheryl Strayed al maandenlang op 1 prijkt.Frank Hellemans