Pacheco was dichter, romanschrijver en essayist. Hij behoorde zoals Carlos Monsiváis, Eduardo Lizalde of Sergio Pitol tot de "Generatie van de Vijftiger Jaren". Tot zijn bekendste werk behoort "Las batallas en el desierto", dat verfilmd werd en dat ook op toneel kam.

De overledene kreeg vele prijzen, waaronder in 2009 de Cervantes-prijs, de hoogste literaire prijs in het Spaanssprekend deel van de wereld.

De schrijver werd na een val in de spoedafdeling in een ziekenhuis opgenomen en kreeg daarna een hartstilstand. Niettemin is hij volgens zijn dochter vredig ontslapen. (Belga/MS)

Pacheco was dichter, romanschrijver en essayist. Hij behoorde zoals Carlos Monsiváis, Eduardo Lizalde of Sergio Pitol tot de "Generatie van de Vijftiger Jaren". Tot zijn bekendste werk behoort "Las batallas en el desierto", dat verfilmd werd en dat ook op toneel kam.De overledene kreeg vele prijzen, waaronder in 2009 de Cervantes-prijs, de hoogste literaire prijs in het Spaanssprekend deel van de wereld.De schrijver werd na een val in de spoedafdeling in een ziekenhuis opgenomen en kreeg daarna een hartstilstand. Niettemin is hij volgens zijn dochter vredig ontslapen. (Belga/MS)