Maandagavond reikte Judith Herzberg in de Rotterdamse Schouwburg de Taalunie Toneelschrijfprijs uit aan Ad de Bont. Dat is de prijs voor de beste theatertekst van het afgelopen seizoen. 'Ad de Bont slaagt er met welhaast Shakespeareaanse allure in historische gegevens relevant te maken voor de tijd waarin we nu leven', aldus de jury. De prijs bedraagt 10.000 euro.

'Mehmet de Veroveraar' is een theatermarathon uitgebracht ter gelegenheid van Ad de Bonts afscheid als artistiek leider bij de Toneelmakerij Amsterdam. Het stuk gaat over de Turkse prins Mehmet II die op zijn twaalfde sultan van het Ottomaanse Rijk wordt en het christelijke Constantinopel wil veroveren. De jury koos de tekst uit ruim 50 inzendingen. De twee andere genomineerden waren de Vlaamse toneelacteur en -auteur Peter De Graef met 'Stanley' en Willem de Wolf met 'Krenz'.

'Mehmet de Veroveraar' kreeg ook de Prijs van de Studentenjury. Voor het vierde jaar op rij maakten studenten van Nederlandse en Vlaamse theateropleidingen hun keuze uit de drie genomineerde stukken.

(Bron: Persbericht Taalunie) FH

Maandagavond reikte Judith Herzberg in de Rotterdamse Schouwburg de Taalunie Toneelschrijfprijs uit aan Ad de Bont. Dat is de prijs voor de beste theatertekst van het afgelopen seizoen. 'Ad de Bont slaagt er met welhaast Shakespeareaanse allure in historische gegevens relevant te maken voor de tijd waarin we nu leven', aldus de jury. De prijs bedraagt 10.000 euro.'Mehmet de Veroveraar' is een theatermarathon uitgebracht ter gelegenheid van Ad de Bonts afscheid als artistiek leider bij de Toneelmakerij Amsterdam. Het stuk gaat over de Turkse prins Mehmet II die op zijn twaalfde sultan van het Ottomaanse Rijk wordt en het christelijke Constantinopel wil veroveren. De jury koos de tekst uit ruim 50 inzendingen. De twee andere genomineerden waren de Vlaamse toneelacteur en -auteur Peter De Graef met 'Stanley' en Willem de Wolf met 'Krenz'.'Mehmet de Veroveraar' kreeg ook de Prijs van de Studentenjury. Voor het vierde jaar op rij maakten studenten van Nederlandse en Vlaamse theateropleidingen hun keuze uit de drie genomineerde stukken. (Bron: Persbericht Taalunie) FH