Mark Schaevers en Annelies Verbeke op shortlist ECI Literatuurprijs

25/09/15 om 23:40 - Bijgewerkt om 23:39

De Belgische schrijvers Annelies Verbeke en Mark Schaevers zijn genomineerd voor de ECI Literatuurprijs, de vroegere AKO Literatuurprijs. Dat is bekendgemaakt in het Nederlandse televisieprogramma Nieuwsuur.

Mark Schaevers en Annelies Verbeke op shortlist ECI Literatuurprijs

Annelies Verbeke © Alle rechten voorbehouden

Mark Schaevers werd genomineerd met het boek "Orgelman", Annelies Verbeke met "Dertig Dagen". Er staan in totaal zes auteurs op de shortlist van de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie.

De vier andere genomineerden zijn Jeroen Brouwers ("Het hout"), Stephan Enter ("Compassie"), P. F. Thomése ("De onderwaterzwemmer") en Inge Schilperoord ("Muidhond").

Mark Schaevers

Mark Schaevers © Belga Image

De winnaar van de prijs zal op 12 november worden bekendgemaakt door de jury, die bestaat uit Andrée van Es, Wim Brands, Karl van den Broeck, Sofie Gielis, Danielle Serdijn en Joost de Vries.

De ECI Literatuurprijs, goed voor een bedrag van 50.000 euro, is een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandstalige literatuur. Onder de eerdere winnaars zijn J. Bernlef, Connie Palmen, A.F.Th. van der Heijden, Arnon Grunberg, Jeroen Brouwers en Jan Siebelink. Vorig jaar won Stefan Hertmans met "Oorlog en terpentijn".

(Belga/RR)

Onze partners