Tijdens de voorrondes in maart stonden vijftig jonge schrijvers van diverse pluimage op het podium van Antwerpse bibliotheken. Sterke performances passeerden de revue. Acht kandidaten bliezen de jury volledig omver. De volgende performers strijden op 24 april voor de ultieme overwinning:

Steven Crauwels, Leen De Graeve, Greet De Ridder, Hanne Foblets, Yunes Hama, Maren Moreau, Evi Rosiers en Maud Vanhauwaert

De acht finalisten doorlopen in aanloop naar de finale een coachingstraject, dat bestaat uit een individuele begeleiding in podiumpresentatie en een tekstopname in een geluidsstudio.

Op 24 april staan ze met nieuw tekstmateriaal op het podium.

De jury, voor de gelegenheid versterkt door Joke Van Leeuwen, kiest de drie Frappante TXT- winnaars van 2010. Die gaan naar huis met waardevolle KBC-geldprijzen (1200, 800, 500 euro), een optreden op de Nachten 2010 en een publicatie in een literair tijdschrift (Deus Ex Machina). Teksten van de finalisten worden ook gebundeld in een tekstboekje en in de vorm van een radioboek verspreid op CD.

Muziek van het gastorkest The Valerie Solanas en de Schoon Madammen van Radio Modern brengen verstrooiing. De avond wordt feestelijk afgesloten met plaatjes van DJ Ben (Radio Modern).

Praktische informatie

24 april, 20u, bibliotheek Permeke

Toegang gratis

Aanwezigen krijgen een tekstboekje met CD (zolang de voorraad strekt).

Voor meer info: www.frappanttxt.be

Frappant TXT is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met Creatief Schrijven. De finale wordt georganiseerd in samenwerking met Antwerpen Boekenstad en bibliotheek Permeke. Met de steun van KBC, Knack, Vedett en Motormusic. Villanella, NOK vzw, Met Andere Zinnen en Liefhebber supporteren.

Tijdens de voorrondes in maart stonden vijftig jonge schrijvers van diverse pluimage op het podium van Antwerpse bibliotheken. Sterke performances passeerden de revue. Acht kandidaten bliezen de jury volledig omver. De volgende performers strijden op 24 april voor de ultieme overwinning: Steven Crauwels, Leen De Graeve, Greet De Ridder, Hanne Foblets, Yunes Hama, Maren Moreau, Evi Rosiers en Maud Vanhauwaert De acht finalisten doorlopen in aanloop naar de finale een coachingstraject, dat bestaat uit een individuele begeleiding in podiumpresentatie en een tekstopname in een geluidsstudio. Op 24 april staan ze met nieuw tekstmateriaal op het podium. De jury, voor de gelegenheid versterkt door Joke Van Leeuwen, kiest de drie Frappante TXT- winnaars van 2010. Die gaan naar huis met waardevolle KBC-geldprijzen (1200, 800, 500 euro), een optreden op de Nachten 2010 en een publicatie in een literair tijdschrift (Deus Ex Machina). Teksten van de finalisten worden ook gebundeld in een tekstboekje en in de vorm van een radioboek verspreid op CD. Muziek van het gastorkest The Valerie Solanas en de Schoon Madammen van Radio Modern brengen verstrooiing. De avond wordt feestelijk afgesloten met plaatjes van DJ Ben (Radio Modern).Praktische informatie 24 april, 20u, bibliotheek Permeke Toegang gratis Aanwezigen krijgen een tekstboekje met CD (zolang de voorraad strekt). Voor meer info: www.frappanttxt.be Frappant TXT is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met Creatief Schrijven. De finale wordt georganiseerd in samenwerking met Antwerpen Boekenstad en bibliotheek Permeke. Met de steun van KBC, Knack, Vedett en Motormusic. Villanella, NOK vzw, Met Andere Zinnen en Liefhebber supporteren.