Lieve Joris dingt met 'Terug naar Neerpelt' mee naar de prijs voor non-fictie. De Bookspot Literatuurprijs is een van de belangrijkste literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied.

De BookSpot Literatuurprijs, de opvolger van de ECI Literatuurprijs en van de AKO Literatuurprijs, reikt dit jaar voor het eerst ook een aparte prijs uit voor non-fictie. De winnaar van die prijs krijgt, net als de laureaat in de categorie fictie, een som van 50.000 euro.

Uit de Longlist van dertig namen selecteerde de jury nu een shortlist met twee keer vijf genomineerden. Waar op de Longlist voor non- fictie nog drie Vlamingen stonden, blijft enkel Lieve Joris over. Ze neemt het op tegen Mirjam van Hengel met 'Een knipperend ogenblik', Maaike Meijers 'Hemelse mevrouw Frederike', Thomas Rueb met 'Laura H.' en Sjeng Scheijen met 'De avant-gardisten'.

Op de lijst voor fictie staan geen Vlamingen meer. Maken wel nog kans op de prijs: Peter Buwalda met 'Otmars zonen', Wessel te Gussinklo voor 'De hoogstapelaar', Nicolien Mizee met 'Moord op de moestuin', Marente de Moor met 'Foon' en Manon Uphoff voor 'Vallen is als vliegen'.

De prijsuitreiking is op 14 november.

Lieve Joris dingt met 'Terug naar Neerpelt' mee naar de prijs voor non-fictie. De Bookspot Literatuurprijs is een van de belangrijkste literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied.De BookSpot Literatuurprijs, de opvolger van de ECI Literatuurprijs en van de AKO Literatuurprijs, reikt dit jaar voor het eerst ook een aparte prijs uit voor non-fictie. De winnaar van die prijs krijgt, net als de laureaat in de categorie fictie, een som van 50.000 euro. Uit de Longlist van dertig namen selecteerde de jury nu een shortlist met twee keer vijf genomineerden. Waar op de Longlist voor non- fictie nog drie Vlamingen stonden, blijft enkel Lieve Joris over. Ze neemt het op tegen Mirjam van Hengel met 'Een knipperend ogenblik', Maaike Meijers 'Hemelse mevrouw Frederike', Thomas Rueb met 'Laura H.' en Sjeng Scheijen met 'De avant-gardisten'. Op de lijst voor fictie staan geen Vlamingen meer. Maken wel nog kans op de prijs: Peter Buwalda met 'Otmars zonen', Wessel te Gussinklo voor 'De hoogstapelaar', Nicolien Mizee met 'Moord op de moestuin', Marente de Moor met 'Foon' en Manon Uphoff voor 'Vallen is als vliegen'. De prijsuitreiking is op 14 november.