Ann Peuteman en Ico Maly(Oranje Zaal om 12u)

'Knack'-journaliste Ann Peuteman interviewt Ico Maly, coördinator van 'Kif Kif', over zijn doctoraatsverhandeling 'N-VA, analyse van een poltieke ideologie'.

Johan Van Overveldt en Paul Verhaeghe (Oranje Zaal om 13u)

Johan Van Overtveldt is hoofdredacteur van 'Trends' en auteur van onder andere 'Red de vrije markt'. Hij gaat in debat met klinisch psycholoog Paul Verhaeghe die in zijn boek 'Identiteit' de effecten van dertig jaar neoliberalisme op onze identiteit analyseert.

Joël De Ceulaer en Dirk Draulans (Oranje Zaal om 14u)

Joël De Ceulaer praat met 'Knack'-redacteur Dirk Draulans over diens nieuwste boek 'Samen voor ons eigen', waarin hij op zoek gaat naar de oorzaken en patronen van het menselijke gedrag.

Knack Focus Uur van de LIteratuur met Jeroen Olyslaegers (Rode Zaal om 14u)

Jeroen Olyslaegers is 45 geworden maar blijft even verontwaardigd als vroeger. Dat hij de spreekbuis is geworden van de Vlaamse Occupy-beweging, schemert duidelijk door in zijn laatste roman, 'Winst'. Dat boek moet een 'mindfuck' zijn die mensen verwart - zijn woorden, niet de onze. Maar 'kunst is het enige wapen tegen al te achteloze vervreemding'. Laat orkaan Jeroen over u heen komen. (SVDB)

Ann Peuteman, Han Renard en Jan Van den Berghe (Oranje Zaal om 15u)

Ann Peuteman en Han Renard brengen hun 'Knack'-rubriek 'Vrouwenmaat', waarin mannen en vrouwen over hun interessegebied praten, live met Jan Van den Berghe. Ze hebben het daarbij over zijn nieuwste boek 'Glorieuze wijven en duivelinnen', waarin opmerkelijke Belgische vrouwen de revue passeren.

Rik Van Cauwelaert en Maarten Van Ginderachter (Oranje Zaal om 16u)

Honderd jaar geleden schreef de Waalse socialist Jules Destrée zijn fameuze open brief aan Albert I met als conclusie: 'Er zijn geen Belgen meer.' 'Knack'-directeur Rik Van Cauwelaert gaf in 'Ils nous ont pris la Flandre' tekst en uitleg bij de Nederlandse vertaling. Hij gaat daarover in gesprek met historicus Maarten Van Ginderachter (UA).

Frank Hellemans

Ann Peuteman en Ico Maly(Oranje Zaal om 12u)'Knack'-journaliste Ann Peuteman interviewt Ico Maly, coördinator van 'Kif Kif', over zijn doctoraatsverhandeling 'N-VA, analyse van een poltieke ideologie'.Johan Van Overveldt en Paul Verhaeghe (Oranje Zaal om 13u)Johan Van Overtveldt is hoofdredacteur van 'Trends' en auteur van onder andere 'Red de vrije markt'. Hij gaat in debat met klinisch psycholoog Paul Verhaeghe die in zijn boek 'Identiteit' de effecten van dertig jaar neoliberalisme op onze identiteit analyseert.Joël De Ceulaer en Dirk Draulans (Oranje Zaal om 14u)Joël De Ceulaer praat met 'Knack'-redacteur Dirk Draulans over diens nieuwste boek 'Samen voor ons eigen', waarin hij op zoek gaat naar de oorzaken en patronen van het menselijke gedrag.Knack Focus Uur van de LIteratuur met Jeroen Olyslaegers (Rode Zaal om 14u) Jeroen Olyslaegers is 45 geworden maar blijft even verontwaardigd als vroeger. Dat hij de spreekbuis is geworden van de Vlaamse Occupy-beweging, schemert duidelijk door in zijn laatste roman, 'Winst'. Dat boek moet een 'mindfuck' zijn die mensen verwart - zijn woorden, niet de onze. Maar 'kunst is het enige wapen tegen al te achteloze vervreemding'. Laat orkaan Jeroen over u heen komen. (SVDB)Ann Peuteman, Han Renard en Jan Van den Berghe (Oranje Zaal om 15u) Ann Peuteman en Han Renard brengen hun 'Knack'-rubriek 'Vrouwenmaat', waarin mannen en vrouwen over hun interessegebied praten, live met Jan Van den Berghe. Ze hebben het daarbij over zijn nieuwste boek 'Glorieuze wijven en duivelinnen', waarin opmerkelijke Belgische vrouwen de revue passeren.Rik Van Cauwelaert en Maarten Van Ginderachter (Oranje Zaal om 16u)Honderd jaar geleden schreef de Waalse socialist Jules Destrée zijn fameuze open brief aan Albert I met als conclusie: 'Er zijn geen Belgen meer.' 'Knack'-directeur Rik Van Cauwelaert gaf in 'Ils nous ont pris la Flandre' tekst en uitleg bij de Nederlandse vertaling. Hij gaat daarover in gesprek met historicus Maarten Van Ginderachter (UA).Frank Hellemans