Johan Van Overtveldt over de eurocrisis (Blauwe Zaal om 12u)

Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur Trends, praat met VRT-journalist Jonas Muylaert over zijn boek 'Red de vrije markt'. Is er nog een uitweg uit de crisis?

Oek de Jong over 'Pier en oceaan' (Oranje Zaal om 15u)

Dirk Leyman gaat in gesprek met Oek de Jong over zijn magnum opus 'Pier en oceaan', een familieroman die drie generaties omspant en zich afspeelt tegen het Nederlandse decor van Amsterdam en het Fries-Zeeuwse platteland.

Knack Focus Uur van de Literatuur met Connie Palmen (Oranje Zaal om 16u)

Deze grande dame van de Nederlandse literatuur is tegen beter weten in een experte geworden als het op rouwen aankomt. Eerst verloor ze Ischa Meijer, wat resulteerde in de prachtige roman 'I.M.'. En toen stierf haar tweede grote liefde, Hans Van Mierlo. Ook hem herdacht ze bloedmooi, in' Logboek van een onbarmhartig jaar'. Zelf omschreef ze haar laatste boek als 'een verzet tegen dat verschrikkelijke vergeten'. Knack Focus kon haar strikken voor een exclusief gesprek.(SVDB)

Arnon Grunberg over literatuur en architectuur (Groene Zaal om 16u)

Mark Schaevers praat met Arnon Grunberg over 'De man zonder ziekte', diens recentste roman met een architect als hoofdpersonage. Daarmee past Grunberg ook in het thema van de BB op 4 november: bouwen en architectuur. Voor meer details ivm andere lezingen en interviews rond dit thema, kan u hier terecht.

Frank Hellemans

Johan Van Overtveldt over de eurocrisis (Blauwe Zaal om 12u)Johan Van Overtveldt, hoofdredacteur Trends, praat met VRT-journalist Jonas Muylaert over zijn boek 'Red de vrije markt'. Is er nog een uitweg uit de crisis?Oek de Jong over 'Pier en oceaan' (Oranje Zaal om 15u)Dirk Leyman gaat in gesprek met Oek de Jong over zijn magnum opus 'Pier en oceaan', een familieroman die drie generaties omspant en zich afspeelt tegen het Nederlandse decor van Amsterdam en het Fries-Zeeuwse platteland.Knack Focus Uur van de Literatuur met Connie Palmen (Oranje Zaal om 16u) Deze grande dame van de Nederlandse literatuur is tegen beter weten in een experte geworden als het op rouwen aankomt. Eerst verloor ze Ischa Meijer, wat resulteerde in de prachtige roman 'I.M.'. En toen stierf haar tweede grote liefde, Hans Van Mierlo. Ook hem herdacht ze bloedmooi, in' Logboek van een onbarmhartig jaar'. Zelf omschreef ze haar laatste boek als 'een verzet tegen dat verschrikkelijke vergeten'. Knack Focus kon haar strikken voor een exclusief gesprek.(SVDB)Arnon Grunberg over literatuur en architectuur (Groene Zaal om 16u)Mark Schaevers praat met Arnon Grunberg over 'De man zonder ziekte', diens recentste roman met een architect als hoofdpersonage. Daarmee past Grunberg ook in het thema van de BB op 4 november: bouwen en architectuur. Voor meer details ivm andere lezingen en interviews rond dit thema, kan u hier terecht.Frank Hellemans