De kortgedingrechter besliste vandaag dat het beroep van de zonen Hugo Claus geen steek houdt. Thomas Claus en Arthur Kristel krijgen dus voor de tweede keer nul op het rekest. 'De wolken', de gecontesteerde verzameling dagboekfragmenten van Hugo Claus, mag wel degelijk verkocht worden.

De zonen Claus hadden de eerste keer al te horen gekregen dat hun eis om het boek uit de handel te nemen ongegrond was. Hugo Claus had immers zelf in een document de rechten op zijn werk aan Veerle De Wit overgemaakt. De zonen Claus schermden ermee dat zij niet geconsulteerd waren bij de publicatie van 'De wolken'. Zij waren verontwaardigd dat intieme details uit het seksleven van Claus met Sylvia Kristel en Kitty Courbois zo te grabbel werden gegooid. Zij vroegen 5000 euro schadevergoeding per dag dat het boek in de boekhandel bleef aangeboden.

Nadat de rechter deze eis reeds van de hand had gewezen, werd hun beroep nu ook van tafel geveegd. Het valt echter te bezien of de erfenisperikelen over andere waardevolle objecten uit de nalatenschap van Claus daarmee van de baan is. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Frank Hellemans

De kortgedingrechter besliste vandaag dat het beroep van de zonen Hugo Claus geen steek houdt. Thomas Claus en Arthur Kristel krijgen dus voor de tweede keer nul op het rekest. 'De wolken', de gecontesteerde verzameling dagboekfragmenten van Hugo Claus, mag wel degelijk verkocht worden.De zonen Claus hadden de eerste keer al te horen gekregen dat hun eis om het boek uit de handel te nemen ongegrond was. Hugo Claus had immers zelf in een document de rechten op zijn werk aan Veerle De Wit overgemaakt. De zonen Claus schermden ermee dat zij niet geconsulteerd waren bij de publicatie van 'De wolken'. Zij waren verontwaardigd dat intieme details uit het seksleven van Claus met Sylvia Kristel en Kitty Courbois zo te grabbel werden gegooid. Zij vroegen 5000 euro schadevergoeding per dag dat het boek in de boekhandel bleef aangeboden.Nadat de rechter deze eis reeds van de hand had gewezen, werd hun beroep nu ook van tafel geveegd. Het valt echter te bezien of de erfenisperikelen over andere waardevolle objecten uit de nalatenschap van Claus daarmee van de baan is. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.Frank Hellemans