De Stichting Couperushuis Surinamestraat, in 2008 opgericht door de econoom Arnold Heertje om het voormalige woonhuis van Louis Couperus in Den Haag open te stellen voor het publiek, is opgeheven.

De vader van Louis Couperus, John Ricus Couperus, liet het huis in 1883 bouwen. Louis Couperus schreef er onder andere zijn debuutroman Eline Vere. De afgelopen jaren huisvestte het pand de Egyptische ambassade.

Sinds 2006 staat het herenhuis te koop. De Stichting Couperushuis wilde het graag kopen om het pand in verband met zijn grote literaire waarde te behouden voor het publiek. Eén van de plannen was om het Louis Couperus Museum erin te vestigen.

De overheid en het Haagse gemeentebestuur wilden geen financiële bijdrage leveren en ook particuliere investeerders bleken, mede door de economische crisis, te weinig interesse te hebben.

Van het geld dat de stichting inzamelde wil ze nu een gedenkplaat bevestigen aan de gevel van het pand. De gemeente Den Haag moet daar nog toestemming voor geven.

De Stichting Couperushuis Surinamestraat, in 2008 opgericht door de econoom Arnold Heertje om het voormalige woonhuis van Louis Couperus in Den Haag open te stellen voor het publiek, is opgeheven. De vader van Louis Couperus, John Ricus Couperus, liet het huis in 1883 bouwen. Louis Couperus schreef er onder andere zijn debuutroman Eline Vere. De afgelopen jaren huisvestte het pand de Egyptische ambassade. Sinds 2006 staat het herenhuis te koop. De Stichting Couperushuis wilde het graag kopen om het pand in verband met zijn grote literaire waarde te behouden voor het publiek. Eén van de plannen was om het Louis Couperus Museum erin te vestigen. De overheid en het Haagse gemeentebestuur wilden geen financiële bijdrage leveren en ook particuliere investeerders bleken, mede door de economische crisis, te weinig interesse te hebben. Van het geld dat de stichting inzamelde wil ze nu een gedenkplaat bevestigen aan de gevel van het pand. De gemeente Den Haag moet daar nog toestemming voor geven.