De verkiezing voor de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2009 is met bijna 25 procent van de stemmen gewonnen door Het diner van Herman Koch. In totaal brachten 34.786 mensen een stem uit.

Herman Koch kreeg de NS Publieksprijs uit handen van dichter en schrijver Nico Dijkshoorn. De publieksprijs is voor de 23ste keer uitgereikt en bestaat uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een 1ste klas NS Jaarabonnement ter waarde van € 5.653,-.

In Het diner proberen twee echtparen zolang mogelijk te vermijden om met elkaar te spreken over de misdaad die hun kinderen hebben gepleegd. Plaats van tijd en handeling is een diner in een trendy Amsterdams restaurant. De vraag staat centraal in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kinderen.

Het diner staat vanaf verschijning 40 weken onafgebroken in de Nederlandse Bestseller 60, met 17 top 3-noteringen. Inmiddels zijn er 250.000 exemplaren van Het diner verkocht.

De verkiezing voor de NS Publieksprijs vond plaats van zondag 6 september t/m donderdag 15 oktober op internet. Boekwinkels, bibliotheken, uitgevers en hoofdsponsor NS riepen via hun sites lezers op te stemmen.

Voor de 23ste editie van de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek waren, naast Het diner van Herman Koch, genomineerd: Over de liefde van Doeschka Meijsing, De verbouwing van Saskia Noort, De prooi van Jeroen Smit, Meisje met negen pruiken van Sophie van der Stap en Alles te verliezen van Esther Verhoef.

Winnaars in het verleden waren onder andere Heren van de thee van Hella S. Haasse, Indische duinen van Adriaan van Dis en In Europa van Geert Mak. Vorig jaar ging de prijs naar De overgave van Arthur Japin.

NS is sinds 2001 sponsor en naamgever van de Publieksprijs.

De verkiezing voor de NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2009 is met bijna 25 procent van de stemmen gewonnen door Het diner van Herman Koch. In totaal brachten 34.786 mensen een stem uit.Herman Koch kreeg de NS Publieksprijs uit handen van dichter en schrijver Nico Dijkshoorn. De publieksprijs is voor de 23ste keer uitgereikt en bestaat uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een 1ste klas NS Jaarabonnement ter waarde van € 5.653,-.In Het diner proberen twee echtparen zolang mogelijk te vermijden om met elkaar te spreken over de misdaad die hun kinderen hebben gepleegd. Plaats van tijd en handeling is een diner in een trendy Amsterdams restaurant. De vraag staat centraal in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kinderen.Het diner staat vanaf verschijning 40 weken onafgebroken in de Nederlandse Bestseller 60, met 17 top 3-noteringen. Inmiddels zijn er 250.000 exemplaren van Het diner verkocht.De verkiezing voor de NS Publieksprijs vond plaats van zondag 6 september t/m donderdag 15 oktober op internet. Boekwinkels, bibliotheken, uitgevers en hoofdsponsor NS riepen via hun sites lezers op te stemmen.Voor de 23ste editie van de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek waren, naast Het diner van Herman Koch, genomineerd: Over de liefde van Doeschka Meijsing, De verbouwing van Saskia Noort, De prooi van Jeroen Smit, Meisje met negen pruiken van Sophie van der Stap en Alles te verliezen van Esther Verhoef.Winnaars in het verleden waren onder andere Heren van de thee van Hella S. Haasse, Indische duinen van Adriaan van Dis en In Europa van Geert Mak. Vorig jaar ging de prijs naar De overgave van Arthur Japin.NS is sinds 2001 sponsor en naamgever van de Publieksprijs.