Hendrik Dorgathen - Spacedog
Uitgeverij: Bries
Aantal pagina's: 64
ISBN: 978-90-767-0884-3
Internet: The Dorgarthen Website

Van de Duitse illustrator Hendrik Dorgathen kun je niet zeggen dat hij veel boeken uitbrengt.

Zijn woordeloze strip over een hond in de ruimte - zeg maar een verbeterde versie van Laika - reist echter terecht al vijftien jaar de wereld rond. De handzame Vlaamse editie herleidt Spacedog tot zijn werkelijke proporties: een charmant verhaaltje voor alle leeftijden over de kronkelige wegen naar de roem.

De tekenstijl wordt in de flaptekst niet toevallig met die van Frans Masereel vergeleken. Dorgathens tekeningen zijn hoekig als linosneden en hij houdt het vaak bij primaire kleuren, waardoor het boek een charmante, ruwe eenvoud uitstraalt.

Gert Meesters in Focus Knack

Van de Duitse illustrator Hendrik Dorgathen kun je niet zeggen dat hij veel boeken uitbrengt. Zijn woordeloze strip over een hond in de ruimte - zeg maar een verbeterde versie van Laika - reist echter terecht al vijftien jaar de wereld rond. De handzame Vlaamse editie herleidt Spacedog tot zijn werkelijke proporties: een charmant verhaaltje voor alle leeftijden over de kronkelige wegen naar de roem. De tekenstijl wordt in de flaptekst niet toevallig met die van Frans Masereel vergeleken. Dorgathens tekeningen zijn hoekig als linosneden en hij houdt het vaak bij primaire kleuren, waardoor het boek een charmante, ruwe eenvoud uitstraalt.Gert Meesters in Focus Knack