De eigenaar van het appartement aan de Leidsekade in Amsterdam, waar de schrijver woonde, is bereid de ruimte ter beschikking te stellen. "De bal ligt nu bij de gemeente", zo schrijft de Nederlandse krant Het Parool.

De Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis, met in het bestuur onder meer Mulisch' weduwe Kitty Saal, probeert met het Letterkundig Museum in Den Haag het museum van de grond te krijgen.

De begane grond van de Leidsekade nummer 103 moet worden ingericht als ontvangst- en expositieruimte en zo dienen als dependance van het Haagse museum.

Op de eerste verdieping van het appartement bevindt zich de werkkamer van Mulisch, die sinds zijn dood onaangeroerd is gebleven. (Belga/MS)

De eigenaar van het appartement aan de Leidsekade in Amsterdam, waar de schrijver woonde, is bereid de ruimte ter beschikking te stellen. "De bal ligt nu bij de gemeente", zo schrijft de Nederlandse krant Het Parool. De Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis, met in het bestuur onder meer Mulisch' weduwe Kitty Saal, probeert met het Letterkundig Museum in Den Haag het museum van de grond te krijgen. De begane grond van de Leidsekade nummer 103 moet worden ingericht als ontvangst- en expositieruimte en zo dienen als dependance van het Haagse museum. Op de eerste verdieping van het appartement bevindt zich de werkkamer van Mulisch, die sinds zijn dood onaangeroerd is gebleven. (Belga/MS)