Herman van Rompuy, 'Haiku', Poëziecentrum Gent, 128 blz., 16,95 euro

ISBN 978 90 5655 384 5

De bundel 'Haiku' van Europees President Herman Van Rompuy is de top 10 van de best verkochte literaire fictie binnengedoken. Dat blijkt uit de bestsellerslijsten die Boek.be verspreidt op basis van gegevens die door GfK Benelux Marketing Services worden verzameld.

Dat een dichtbundel in de top-10 verschijnt, is hoogst uitzonderlijk. Van Rompuy prijkt er op de achtste plaats tussen commerciële kanonnen als Santa Montefiore, Isabel Allende en Stieg Larsson. Hij houdt zelfs de Amerikaanse grootmeester John Irving achter zich.

Bijzonder is ook dat de bundel verscheen bij het Poëziecentrum, een vereniging zonder winstoogmerk uit Gent die bekend is voor zijn ondersteunende rol voor waardevolle, maar minder bekende dichters.

De bundel kwam op de markt in een vijftalige editie en bevat een 'best of' van de korte, bespiegelende gedichten naar Japans voorbeeld die Van Rompuy schreef sinds 2004.

Karl van den Broeck

De bundel 'Haiku' van Europees President Herman Van Rompuy is de top 10 van de best verkochte literaire fictie binnengedoken. Dat blijkt uit de bestsellerslijsten die Boek.be verspreidt op basis van gegevens die door GfK Benelux Marketing Services worden verzameld. Dat een dichtbundel in de top-10 verschijnt, is hoogst uitzonderlijk. Van Rompuy prijkt er op de achtste plaats tussen commerciële kanonnen als Santa Montefiore, Isabel Allende en Stieg Larsson. Hij houdt zelfs de Amerikaanse grootmeester John Irving achter zich. Bijzonder is ook dat de bundel verscheen bij het Poëziecentrum, een vereniging zonder winstoogmerk uit Gent die bekend is voor zijn ondersteunende rol voor waardevolle, maar minder bekende dichters. De bundel kwam op de markt in een vijftalige editie en bevat een 'best of' van de korte, bespiegelende gedichten naar Japans voorbeeld die Van Rompuy schreef sinds 2004. Karl van den Broeck