Dat maakt hij bekend in de editie van de Gay Krant die zaterdag 17 april verschijnt. De huwelijksplannen van Komrij zijn opmerkelijk in het licht van zijn afkeer van de 'oprukkende homovertrutting'.

Met zijn voorgenomen echtverbintenis lijkt Komrij zich te conformeren aan dat wat hij juist op niet mis te verstane wijze hekelt: de verburgerlijking van het antiburgerlijke. Hoewel het huwelijk in thuisland Portugal inmiddels is opengesteld, geeft het paar aan voor de Nederlandse wet te zullen trouwen.

In gesprek met Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol spreekt Komrij verder over 'het verraad van zijn eigen generatie', die volgens Komrij haar idealen heeft verkwanseld uitsluitend om er zelf beter van te worden.

Zijn politieke belangstelling gaat momenteel uit naar Geert Wilders: "Breng hem zo snel mogelijk in het centrum van de macht, maak hem minister-president, geef hem die kans. De huidige Nederlandse politieke situatie kan immers geen dag langer blijven bestaan. Het land is onbestuurbaar."

Dat maakt hij bekend in de editie van de Gay Krant die zaterdag 17 april verschijnt. De huwelijksplannen van Komrij zijn opmerkelijk in het licht van zijn afkeer van de 'oprukkende homovertrutting'. Met zijn voorgenomen echtverbintenis lijkt Komrij zich te conformeren aan dat wat hij juist op niet mis te verstane wijze hekelt: de verburgerlijking van het antiburgerlijke. Hoewel het huwelijk in thuisland Portugal inmiddels is opengesteld, geeft het paar aan voor de Nederlandse wet te zullen trouwen. In gesprek met Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol spreekt Komrij verder over 'het verraad van zijn eigen generatie', die volgens Komrij haar idealen heeft verkwanseld uitsluitend om er zelf beter van te worden. Zijn politieke belangstelling gaat momenteel uit naar Geert Wilders: "Breng hem zo snel mogelijk in het centrum van de macht, maak hem minister-president, geef hem die kans. De huidige Nederlandse politieke situatie kan immers geen dag langer blijven bestaan. Het land is onbestuurbaar."