Hubert Mingarelli heeft een twintigtal romans geschreven. Mingarelli stond bekend om zijn minimalistische, verfijnde stijl. Zijn laatste roman, 'La terre invisible', leverde hem vorig jaar een selectie op voor de belangrijke Prix Goncourt. In 2003 won Mingarelli de Prix Médicis met 'Quatre soldats'.

De schrijver stopte op jonge leeftijd met school, om te gaan reizen. Hij voelde zich niet gemaakt voor de schoolbanken. Na veel gereisd te hebben, begon hij in 1990 aan zijn literaire carrière. Zijn eerste boeken waren jeugdboeken.

Hubert Mingarelli heeft een twintigtal romans geschreven. Mingarelli stond bekend om zijn minimalistische, verfijnde stijl. Zijn laatste roman, 'La terre invisible', leverde hem vorig jaar een selectie op voor de belangrijke Prix Goncourt. In 2003 won Mingarelli de Prix Médicis met 'Quatre soldats'. De schrijver stopte op jonge leeftijd met school, om te gaan reizen. Hij voelde zich niet gemaakt voor de schoolbanken. Na veel gereisd te hebben, begon hij in 1990 aan zijn literaire carrière. Zijn eerste boeken waren jeugdboeken.