François Boucq - www.de-dood.com (De avonturen van Magere Hein en Lao Tse 3)
Uitgeverij: Glad IJs
Aantal pagina's: 48
ISBN: 978-90-303-6262-3

De combinatie van dood en humor leek lang het exclusieve domein van G. Raf Zerk van Hardy en Cauvin, maar François Boucq bewijst gelukkig dat het ook grappiger kan.

Magere Hein gaat in deze serie vergezeld van zijn trouwe varken Lao Tse, dat een yin-yangteken op de flanken had voordat Wim Delvoye van getatoeëerde varkens zijn handelsmerk maakte.

Ook al zijn de morbide grappen over jonge lawaaimakers op het kerkhof niet bijster origineel, Boucqs licht karikaturale tekenstijl en goedgeluimde uitwerking leveren samen met de geïnspireerde vertaling een cynisch feest op.

Gert Meesters in Focus Knack

De combinatie van dood en humor leek lang het exclusieve domein van G. Raf Zerk van Hardy en Cauvin, maar François Boucq bewijst gelukkig dat het ook grappiger kan. Magere Hein gaat in deze serie vergezeld van zijn trouwe varken Lao Tse, dat een yin-yangteken op de flanken had voordat Wim Delvoye van getatoeëerde varkens zijn handelsmerk maakte.Ook al zijn de morbide grappen over jonge lawaaimakers op het kerkhof niet bijster origineel, Boucqs licht karikaturale tekenstijl en goedgeluimde uitwerking leveren samen met de geïnspireerde vertaling een cynisch feest op.Gert Meesters in Focus Knack