Hij dreigde de Poulidor van de literaire prijzen te worden. Maar daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Eeuwige genomineerde Christiaan Weijts kreeg nu ook een prijs: de Gerard Walschapprijs 2009 voor zijn roman 'Via Capello 23'.

Weijts die het in de kritiek ook niet onaardig deed met zijn nieuwe novelle 'De etaleur' kreeg de 7500 euro onder andere, zo de jury, omdat hij naast een eigentijdse thematiek eveneens een zeer eigentijdse stijl hanteert. Weijts schrijft inderdaad zeer filmisch en geeft tegelijkertijd ook kritiek op de wereld van glamour en glitter en love die hij zo overtuigend ensceneert.

De prijs werd het eerst uitgereikt in 1999 om de gedachte aan Gerard Walschap levend te houden. Weijts is na Erwin Mortier (1999), Josse De Pauw (2001), Ilja Leonard Pfeijffer (2003), Tom Naegels (2005) en Désanne van Brederode (2007) de zesde winnaar op een bijzonder degelijk ogend palmares.

Frank Hellemans

Hij dreigde de Poulidor van de literaire prijzen te worden. Maar daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Eeuwige genomineerde Christiaan Weijts kreeg nu ook een prijs: de Gerard Walschapprijs 2009 voor zijn roman 'Via Capello 23'. Weijts die het in de kritiek ook niet onaardig deed met zijn nieuwe novelle 'De etaleur' kreeg de 7500 euro onder andere, zo de jury, omdat hij naast een eigentijdse thematiek eveneens een zeer eigentijdse stijl hanteert. Weijts schrijft inderdaad zeer filmisch en geeft tegelijkertijd ook kritiek op de wereld van glamour en glitter en love die hij zo overtuigend ensceneert. De prijs werd het eerst uitgereikt in 1999 om de gedachte aan Gerard Walschap levend te houden. Weijts is na Erwin Mortier (1999), Josse De Pauw (2001), Ilja Leonard Pfeijffer (2003), Tom Naegels (2005) en Désanne van Brederode (2007) de zesde winnaar op een bijzonder degelijk ogend palmares. Frank Hellemans