Het stripboek wordt woensdag 8 februari geveild in de wekelijkse online stripveiling van verzamelaarssite Catawiki. Tot nu toe is er al bijna 2.000 euro op geboden en de verwachting is dat dit oploopt tot 3.000 euro of meer.

Het album was in 1946 te koop voor 36 Belgische frank. Er zijn indertijd 7.000 exemplaren van gedrukt, maar het is moeilijk om het nog in goede staat te vinden.

Rikki wordt Suske

Na dit eerste album besloot tekenaar Willy Vandersteen om het personage Rikki te vervangen door Suske omdat Rikki bij nader inzien teveel leek op Kuifje. Naast Wiske speelden in het eerste album ook tante Sidonia en pop Schanulleke al mee.

Het verhaal gaat over een revolutionaire tank die snel een einde aan oorlogen kan maken. De tank werkt op afgeroomde melk. De plannen worden echter gestolen en daar gaan Rikki en Wiske achteraan.

Naast Rikki en Wiske worden deze week ook andere topstukken geveild waaronder een origineel olieverfschilderij van Franka, een proefdruk van de eerste Blake en Mortimer strip en een zeldzame Franse eerste druk van Kuifje.

Het stripboek wordt woensdag 8 februari geveild in de wekelijkse online stripveiling van verzamelaarssite Catawiki. Tot nu toe is er al bijna 2.000 euro op geboden en de verwachting is dat dit oploopt tot 3.000 euro of meer. Het album was in 1946 te koop voor 36 Belgische frank. Er zijn indertijd 7.000 exemplaren van gedrukt, maar het is moeilijk om het nog in goede staat te vinden.Rikki wordt Suske Na dit eerste album besloot tekenaar Willy Vandersteen om het personage Rikki te vervangen door Suske omdat Rikki bij nader inzien teveel leek op Kuifje. Naast Wiske speelden in het eerste album ook tante Sidonia en pop Schanulleke al mee. Het verhaal gaat over een revolutionaire tank die snel een einde aan oorlogen kan maken. De tank werkt op afgeroomde melk. De plannen worden echter gestolen en daar gaan Rikki en Wiske achteraan. Naast Rikki en Wiske worden deze week ook andere topstukken geveild waaronder een origineel olieverfschilderij van Franka, een proefdruk van de eerste Blake en Mortimer strip en een zeldzame Franse eerste druk van Kuifje.