Dimitri Verhulst schrijft ‘waanzinnig’ Boekenweekgeschenk 2015

Dimitri Verhulst © Boek.be

Ter gelegenheid van de Boekenweek volgend jaar schrijft Verhulst een verhaal rond het thema ’te gek voor woorden’.

Sinds maart 2014 organiseren de Vlaamse en Nederlandse boekinstanties samen de Boekenweek begin maart. Bij aanschaf van 12,50 euro aan boeken krijgt de lezer dan gratis het Boekenweekgeschenk erboven op. Dit jaar was dit ‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa. Volgend jaar valt die eer Dimitri Verhulst te beurt die zowel in Vlaanderen als in Nederland in 2006 doorbrak met zijn roman ‘De helaasheid der dingen’.

5de Vlaamse Boekenweekauteur

Al vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw bestaat in Nederland de Boekenweek – pendant van onze Boekenbeurs, zeg maar. Traditioneel krijgt de lezer dan een gratis cadeautje bij een minimumaankoop in zijn of haar boekhandel. Vlaamse auteurs, zoals Hubert Lampo, Marnix Gijsen, Hugo Claus en Tom Lanoye, schreven in het verleden al het Boekenweekgeschenk. Verhulst is de vijfde Vlaamse schrijver die nu een cadeaunovelle in opdracht mag schrijven.

Te gek voor woorden

De Boekenweek vaart ook altijd onder een thematische vlag. Volgend jaar (van 7 tot en met 15 maart) wordt dit ‘Waanzin’, onder het motto ‘Te gek voor woorden’. De aandacht voor al wie buiten de lijntjes kleurt is gefundenes Fressen voor menige schrijver en zeker voor Verhulst. Eind augustus van dit jaar komt Verhulst eerst nog met een ander verhaal op de proppen dat al even ‘waanzinnig’-aangebrand klinkt: ‘Kaddisj voor een kut’.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content