Davidsfonds Uitgeverij vertegenwoordigt Amsterdam University Press in Vlaanderen

De publicaties van de gerenommeerde Nederlandse uitgeverij Amsterdam University Press (AUP) worden in Vlaanderen sinds mei verdeeld door Davidsfonds Uitgeverij. AUP krijgt hierdoor meer armslag op de Belgische markt.

Amsterdam University Press (AUP) is een academische uitgeverij met wortels in de Universiteit van Amsterdam. De uitgeverij stelt zich tot doel wetenschappelijk onderzoek te bevorderen door onderzoeksresultaten bij het grote publiek te brengen. De uitgaven dekken een brede waaier aan onderwerpen op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale en culturele wetenschappen, in het Nederlands en in het Engels.

De keuze voor Davidsfonds Uitgeverij voor de verdeling van de publicaties in Vlaanderen is niet vreemd. Het Davidsfonds toont zich al langer actief op het culturele en academisch gebied.

Hiervoor was de vertegenwoordiging in handen van Andrew Durnell Marketing Services, die AUP naast in België ook elders in Europa vertegenwoordigt.

zie ook: Boekenvak

Sony daagt Amazon uit met nieuwe e-reader

Sony lanceert in augustus een nieuwe e-reader die zowel qua hardware als software een verbetering moet zijn op vorige versies. Volgens Amerikaanse zakensite Bloomberg tracht het in Tokyo gevestigde bedrijf daarmee Amazon naar de kroon te steken.

De nieuwe apparaatjes om elektronische teksten te lezen zouden nog voor de eerste tablet-computers van Sony de markt opgegooid worden. Hoewel er een functionele overlap is tussen beide toestellen, blijft de e-reader omwille van zijn lagere kostprijs een aantrekkelijk hebbeding.

Dat is meteen de reden waarom Sony blijft inzetten op de e-readermarkt zegt Phill Lubell, vice-president van de afdeling digitaal lezen op de Bloombergsite: 'Zolang tablets rond de 500 dollar kosten (ongeveer 350 euro) zal er een markt zijn voor de e-reader'.

De Sony tablets die voor later op het jaar gepland worden - S1 en S2 - zullen zowel de eigen online boekenwinkel als de e-boek technologie incorporeren.

zie ook: ereaders.nl

British Library aast op oudste Europese boek

De British Library in Londen heeft zijn zinnen gezet op het Evangelieboek van Heilige Cuthbert, een bisschop uit de zevende eeuw die op het eiland Lindisfarne een ascetisch leven leed. De tekst werd met de bisschop mee begraven in 698 en veel later, in 1104, nagenoeg ongeschonden teruggevonden in zijn doodskist in de kathedraal van Durham.

Het kleine, in leder gebonden boekje kost 9 miljoen pond of ongeveer 10 miljoen euro. Grote spelers als het National Heritage Memorial Fund hebben al een flinke duit in het zakje gedaan. De bibliotheek is nog op zoek naar donoren voor de resterende 3 miljoen euro tegen de deadline van 31 maart 2012.

zie ook: De Standaard

IP

Davidsfonds Uitgeverij vertegenwoordigt Amsterdam University Press in Vlaanderen De publicaties van de gerenommeerde Nederlandse uitgeverij Amsterdam University Press (AUP) worden in Vlaanderen sinds mei verdeeld door Davidsfonds Uitgeverij. AUP krijgt hierdoor meer armslag op de Belgische markt. Amsterdam University Press (AUP) is een academische uitgeverij met wortels in de Universiteit van Amsterdam. De uitgeverij stelt zich tot doel wetenschappelijk onderzoek te bevorderen door onderzoeksresultaten bij het grote publiek te brengen. De uitgaven dekken een brede waaier aan onderwerpen op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale en culturele wetenschappen, in het Nederlands en in het Engels. De keuze voor Davidsfonds Uitgeverij voor de verdeling van de publicaties in Vlaanderen is niet vreemd. Het Davidsfonds toont zich al langer actief op het culturele en academisch gebied. Hiervoor was de vertegenwoordiging in handen van Andrew Durnell Marketing Services, die AUP naast in België ook elders in Europa vertegenwoordigt. zie ook: Boekenvak Sony daagt Amazon uit met nieuwe e-reader Sony lanceert in augustus een nieuwe e-reader die zowel qua hardware als software een verbetering moet zijn op vorige versies. Volgens Amerikaanse zakensite Bloomberg tracht het in Tokyo gevestigde bedrijf daarmee Amazon naar de kroon te steken. De nieuwe apparaatjes om elektronische teksten te lezen zouden nog voor de eerste tablet-computers van Sony de markt opgegooid worden. Hoewel er een functionele overlap is tussen beide toestellen, blijft de e-reader omwille van zijn lagere kostprijs een aantrekkelijk hebbeding. Dat is meteen de reden waarom Sony blijft inzetten op de e-readermarkt zegt Phill Lubell, vice-president van de afdeling digitaal lezen op de Bloombergsite: 'Zolang tablets rond de 500 dollar kosten (ongeveer 350 euro) zal er een markt zijn voor de e-reader'. De Sony tablets die voor later op het jaar gepland worden - S1 en S2 - zullen zowel de eigen online boekenwinkel als de e-boek technologie incorporeren. zie ook: ereaders.nl British Library aast op oudste Europese boek De British Library in Londen heeft zijn zinnen gezet op het Evangelieboek van Heilige Cuthbert, een bisschop uit de zevende eeuw die op het eiland Lindisfarne een ascetisch leven leed. De tekst werd met de bisschop mee begraven in 698 en veel later, in 1104, nagenoeg ongeschonden teruggevonden in zijn doodskist in de kathedraal van Durham. Het kleine, in leder gebonden boekje kost 9 miljoen pond of ongeveer 10 miljoen euro. Grote spelers als het National Heritage Memorial Fund hebben al een flinke duit in het zakje gedaan. De bibliotheek is nog op zoek naar donoren voor de resterende 3 miljoen euro tegen de deadline van 31 maart 2012. zie ook: De Standaard IP