Voor de derde editie van de tweejaarlijkse Servottelezing komt op 19 mei de prominente Britse romanschrijver David Mitchell (1969) naar Leuven om te vertellen hoe het zoal staat met de verbeelding.

Na twee Nobelprijswinnaars (Nadine Gordimer en Derek Walcott) kiest het Servottefonds voor een auteur die nu al bewezen heeft dat goede literatuur nog steeds verwende beroepslezers èn echte mensen kan boeien.

De jonge Belgische prog-rock band The Sedan Vault zal de lezing afsluiten met een presentatie van de e-novel Vanguard. Dit multimediale project is gedeeltelijk geïnspireerd op Mitchells debuutroman Ghostwritten (1999) en verbindt literatuur op een vernieuwende manier met beeld, muziek en internet.

De lezing vindt plaats in de Aula Pieter de Somer, Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven. De lezing is open voor het publiek en gratis, maar aanmelding via http://www2.arts.kuleuven.be/info/servottelecture is vereist. De lezing begint om 20 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur. Na afloop wordt een receptie aangeboden.

Voor de derde editie van de tweejaarlijkse Servottelezing komt op 19 mei de prominente Britse romanschrijver David Mitchell (1969) naar Leuven om te vertellen hoe het zoal staat met de verbeelding. Na twee Nobelprijswinnaars (Nadine Gordimer en Derek Walcott) kiest het Servottefonds voor een auteur die nu al bewezen heeft dat goede literatuur nog steeds verwende beroepslezers èn echte mensen kan boeien. De jonge Belgische prog-rock band The Sedan Vault zal de lezing afsluiten met een presentatie van de e-novel Vanguard. Dit multimediale project is gedeeltelijk geïnspireerd op Mitchells debuutroman Ghostwritten (1999) en verbindt literatuur op een vernieuwende manier met beeld, muziek en internet. De lezing vindt plaats in de Aula Pieter de Somer, Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven. De lezing is open voor het publiek en gratis, maar aanmelding via http://www2.arts.kuleuven.be/info/servottelecture is vereist. De lezing begint om 20 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur. Na afloop wordt een receptie aangeboden.