Het Passiespel in het Nederlandse Tegelen is het equivalent van het beroemde Duitse in Oberammergau. Lateur schrijft een nieuwe tekst voor het spektakel dat pas in de lente van 2015 te zien zal zijn.

Passiespelen waren ongemeen populair in de middeleeuwen, en dat niet alleen in de paastijd. In het NederlandseTegelen bestaat een vijfjaarlijkse traditie om met honderden vrijwilligers en duizenden bezoekers deze traditie in ere te houden.

In 2005 en 2010 was dichter Wiel Kusters de librettist. Nu werd de Vlaamse klassiek filoloog Patrick Lateur aangezocht om tegen Pasen volgend jaar een opgefriste passietekst klaar te stomen. Daarna beginnen te repetities die moeten culmineren in de opvoering in de Goede Week van 2015.

Lateur kwam onlangs nog in het nieuws met zijn nieuwe Homerusvertaling van 'Ilias'. Hij zou momenteel al bezig zijn met het vervolg: een vertaling van Homerus' 'Odyssee'. Maar eerst nog even tussendoor dus een andere klus klaren.

Frank Hellemans

Het Passiespel in het Nederlandse Tegelen is het equivalent van het beroemde Duitse in Oberammergau. Lateur schrijft een nieuwe tekst voor het spektakel dat pas in de lente van 2015 te zien zal zijn.Passiespelen waren ongemeen populair in de middeleeuwen, en dat niet alleen in de paastijd. In het NederlandseTegelen bestaat een vijfjaarlijkse traditie om met honderden vrijwilligers en duizenden bezoekers deze traditie in ere te houden.In 2005 en 2010 was dichter Wiel Kusters de librettist. Nu werd de Vlaamse klassiek filoloog Patrick Lateur aangezocht om tegen Pasen volgend jaar een opgefriste passietekst klaar te stomen. Daarna beginnen te repetities die moeten culmineren in de opvoering in de Goede Week van 2015.Lateur kwam onlangs nog in het nieuws met zijn nieuwe Homerusvertaling van 'Ilias'. Hij zou momenteel al bezig zijn met het vervolg: een vertaling van Homerus' 'Odyssee'. Maar eerst nog even tussendoor dus een andere klus klaren.Frank Hellemans