Weijts krijgt een cheque van 15.000 euro en een beeldje van Theo van Eldik.

De BNG Literatuurprijs is bedoeld voor schrijvers die jonger dan veertig zijn en meer dan twee prozawerken hebben uitgebracht, maar nog niet zijn doorgebroken.

De jury noemt Weijts' boek Euforie "ruim vierhonderd duizelingwekkende pagina's, waarin het sleutelwoord confrontatie heet". Het boek gaat over architect Johannes Vermeer, een nakomeling van de schilder, die na een grote terreuraanslag in Den Haag het rampgebied moet heropbouwen.

Eerder wonnen Esther Gerritsen, Yves Petry, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Carolina Trujillo, Gustaaf Peek en Jan van Mersbergen de prijs. (Belga/MS)

Weijts krijgt een cheque van 15.000 euro en een beeldje van Theo van Eldik. De BNG Literatuurprijs is bedoeld voor schrijvers die jonger dan veertig zijn en meer dan twee prozawerken hebben uitgebracht, maar nog niet zijn doorgebroken. De jury noemt Weijts' boek Euforie "ruim vierhonderd duizelingwekkende pagina's, waarin het sleutelwoord confrontatie heet". Het boek gaat over architect Johannes Vermeer, een nakomeling van de schilder, die na een grote terreuraanslag in Den Haag het rampgebied moet heropbouwen. Eerder wonnen Esther Gerritsen, Yves Petry, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Carolina Trujillo, Gustaaf Peek en Jan van Mersbergen de prijs. (Belga/MS)