Het was een moeilijke bevalling want ondertussen is Willy Tibergien al 67 maar de kogel is eindelijk door de kerk. De jonge, veelbelovende filoloog Carl De Strycker zal binnenkort het Gentse Poëziecentrum verder in de poëtische vaart der volkeren opstoten.

Tibergien richtte in 1976 de Poëziekrant op, een maandelijks poëzieblad, en in 1980 het Gentse Poëziecentrum. Vandaag is het Poëziecentrum een uniek documentatie-, informatie- en studiecentrum voor Nederlandstalige poëzie en anderstalige poëzie in Nederlandse vertaling. Gerrit Komrij koos het Poëziecentrum uit om er te komen grasduinen voor zijn poëziebloemlezingen omdat in Tibergiens schatkamer de hele Nederlandstalige poëzie, aldus Komrij, was ondergebracht.

Aan het Poëziecentrum is trouwens eveneens een poëzie-uitgeverij en een poëzieshop verbonden en worden er tientallen educatieve en literaire activiteiten georganiseerd.

De Strycker, de nieuwe directeur, is momenteel docent aan de UGent en gastprofessor aan de afdeling Neerlandistiek van de Universiteit Münster. Als lid van de kernredactie van Poëziekrant werd hij regelmatig gevraagd voor diverse freelance opdrachten. Hij dook ook regelmatig op in Ons Erfdeel met goed onderbouwde bijdragen.

(Bron: persbericht) FH

Het was een moeilijke bevalling want ondertussen is Willy Tibergien al 67 maar de kogel is eindelijk door de kerk. De jonge, veelbelovende filoloog Carl De Strycker zal binnenkort het Gentse Poëziecentrum verder in de poëtische vaart der volkeren opstoten.Tibergien richtte in 1976 de Poëziekrant op, een maandelijks poëzieblad, en in 1980 het Gentse Poëziecentrum. Vandaag is het Poëziecentrum een uniek documentatie-, informatie- en studiecentrum voor Nederlandstalige poëzie en anderstalige poëzie in Nederlandse vertaling. Gerrit Komrij koos het Poëziecentrum uit om er te komen grasduinen voor zijn poëziebloemlezingen omdat in Tibergiens schatkamer de hele Nederlandstalige poëzie, aldus Komrij, was ondergebracht.Aan het Poëziecentrum is trouwens eveneens een poëzie-uitgeverij en een poëzieshop verbonden en worden er tientallen educatieve en literaire activiteiten georganiseerd. De Strycker, de nieuwe directeur, is momenteel docent aan de UGent en gastprofessor aan de afdeling Neerlandistiek van de Universiteit Münster. Als lid van de kernredactie van Poëziekrant werd hij regelmatig gevraagd voor diverse freelance opdrachten. Hij dook ook regelmatig op in Ons Erfdeel met goed onderbouwde bijdragen.(Bron: persbericht) FH