Dat maakte uitgeversmaatschappij Pan Macmillan bekend. Herbert schreef 23 boeken die in 34 talen verschenen. Hij heeft wereldwijd 54 miljoen boeken verkocht.

De thrillerauteur overleed in zijn woning in Sussex, in het zuidoosten van Engeland. Pan Macmillan gaf geen duidelijkheid over de doodsoorzaak.

Uitgever Jeremy Trevathan beschouwde de auteur als "een van de reuzen van de populaire fictie uit de twintigste eeuw" en een van de "belangrijkste auteurs van het literaire horrorgenre dat zijn hoogdagen beleefde in de jaren 1970 en 1980".

"The Rats", waarmee Herbert op 28-jarige leeftijd beroemd raakte, gaat over gemuteerde knaagdieren die Londen terroriseren. Enkele van zijn romans - zoals "Dune" (door David Lynch), "The Rats", "The Survivor", "Fluke" en "Haunted" - werden verfilmd. Zijn laatste roman was "Ash" en werd vorige week gepubliceerd.

Hij laat een weduwe, Eileen, en drie dochters - Kerry, Emma en Casey - achter. (Belga/MS)

Dat maakte uitgeversmaatschappij Pan Macmillan bekend. Herbert schreef 23 boeken die in 34 talen verschenen. Hij heeft wereldwijd 54 miljoen boeken verkocht. De thrillerauteur overleed in zijn woning in Sussex, in het zuidoosten van Engeland. Pan Macmillan gaf geen duidelijkheid over de doodsoorzaak. Uitgever Jeremy Trevathan beschouwde de auteur als "een van de reuzen van de populaire fictie uit de twintigste eeuw" en een van de "belangrijkste auteurs van het literaire horrorgenre dat zijn hoogdagen beleefde in de jaren 1970 en 1980". "The Rats", waarmee Herbert op 28-jarige leeftijd beroemd raakte, gaat over gemuteerde knaagdieren die Londen terroriseren. Enkele van zijn romans - zoals "Dune" (door David Lynch), "The Rats", "The Survivor", "Fluke" en "Haunted" - werden verfilmd. Zijn laatste roman was "Ash" en werd vorige week gepubliceerd. Hij laat een weduwe, Eileen, en drie dochters - Kerry, Emma en Casey - achter. (Belga/MS)