Met een boekproject wil de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren een unieke inkijk bieden van wat er zich afspeelt binnen de abdijmuren.

Het driedelige boek vormt het sluitstuk van een jaren durend bouwproject. De drie boeken zitten in een foedraal gebundeld.

"We willen met een moderne en strakke vorm aansluiten bij de architectuur van de nieuwbouw", aldus Katrien De Vreese van uitgeverij Davidsfonds. Een van de drie boeken gaat dan ook over de grondige verbouwingen aan de abdij die opgestart werden in 2008. In dat deel wordt onder meer gesproken met de architecten van Bob Van Reeth. Foto's van Michel Vanneuville maar ook van broeders zelf voeden de tekst.

Het belangrijkste deel in het foedraal is een lijvig geschiedenisverhaal, gebracht door broeder Johannes Lootens. "Ik heb een verhaal gebracht van 1831 tot ongeveer 1965. Aan de hand van verschillende thema's wil ik de lezers een inkijk bieden in het dagelijkse leven en tonen dat we ook maar mensen zijn", aldus broeder Johannes.

Ook in het derde deel, 'spiritualiteit', beoogt Abt Manu Van Hecke dat. Het handelt over hoe de broeders vorm geven aan de cisterciënzerleefwijze in de 21ste eeuw.

Het boekproject is het sluitstuk van de grondige veranderingen aan de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. "Een deel van de opbrengst gaat naar het bouwfonds. Maar het is niet zoals de bouwsteenbox, waarmee we echt zochten naar financiële middelen voor de renovatie", aldus nog De Vreese. (Belga/MS)

Met een boekproject wil de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren een unieke inkijk bieden van wat er zich afspeelt binnen de abdijmuren. Het driedelige boek vormt het sluitstuk van een jaren durend bouwproject. De drie boeken zitten in een foedraal gebundeld. "We willen met een moderne en strakke vorm aansluiten bij de architectuur van de nieuwbouw", aldus Katrien De Vreese van uitgeverij Davidsfonds. Een van de drie boeken gaat dan ook over de grondige verbouwingen aan de abdij die opgestart werden in 2008. In dat deel wordt onder meer gesproken met de architecten van Bob Van Reeth. Foto's van Michel Vanneuville maar ook van broeders zelf voeden de tekst. Het belangrijkste deel in het foedraal is een lijvig geschiedenisverhaal, gebracht door broeder Johannes Lootens. "Ik heb een verhaal gebracht van 1831 tot ongeveer 1965. Aan de hand van verschillende thema's wil ik de lezers een inkijk bieden in het dagelijkse leven en tonen dat we ook maar mensen zijn", aldus broeder Johannes. Ook in het derde deel, 'spiritualiteit', beoogt Abt Manu Van Hecke dat. Het handelt over hoe de broeders vorm geven aan de cisterciënzerleefwijze in de 21ste eeuw. Het boekproject is het sluitstuk van de grondige veranderingen aan de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. "Een deel van de opbrengst gaat naar het bouwfonds. Maar het is niet zoals de bouwsteenbox, waarmee we echt zochten naar financiële middelen voor de renovatie", aldus nog De Vreese. (Belga/MS)