Romans over de oorlog in en bezetting van Irak domineren dit jaar het lijstje met favorieten voor de begeerde National Book Award in de VS.

Van de vijf geselecteerde fictiewerken hebben er twee de bijna tien jaar geleden begonnen oorlog als thema: "The Yellow Birds" van Kevin Powers en "Billy Lynn's Long halftime Walk" van Ben Fountain.

Concurrentie krijgen de Irak-romans van "The Round House" van Louise Erdrich over een na een misdaad getraumatiseerde vrouw, "A Hologram for the King" van Dave Eggers over de dagelijkse realiteit in Saoedi-Arabië en "This Is How You Lose Her", een niet altijd romantisch liefdesverhaal van de hand van Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz.

De National Book Awards worden op 14 november toegekend. De drie andere categorieën zijn non-fictie, poëzie en jeugdliteratuur. (Belga/MS)

Romans over de oorlog in en bezetting van Irak domineren dit jaar het lijstje met favorieten voor de begeerde National Book Award in de VS. Van de vijf geselecteerde fictiewerken hebben er twee de bijna tien jaar geleden begonnen oorlog als thema: "The Yellow Birds" van Kevin Powers en "Billy Lynn's Long halftime Walk" van Ben Fountain. Concurrentie krijgen de Irak-romans van "The Round House" van Louise Erdrich over een na een misdaad getraumatiseerde vrouw, "A Hologram for the King" van Dave Eggers over de dagelijkse realiteit in Saoedi-Arabië en "This Is How You Lose Her", een niet altijd romantisch liefdesverhaal van de hand van Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz. De National Book Awards worden op 14 november toegekend. De drie andere categorieën zijn non-fictie, poëzie en jeugdliteratuur. (Belga/MS)