Het thema van deze editie van de Jeugdboekenmaand is 'vriendschap', zo laat organisator Iedereen Leest weten.

Tijdens de Jeugdboekenmaand wil Iedereen Leest het belang van leesplezier en boeken voor kinderen en jongeren onder de aandacht brengen van een breed publiek. De hele maand lang zijn er activiteiten in onder meer bibs, scholen, cultuurcentra en boekhandels. Er is aandacht voor jeugdboeken op verschillende plekken. Met het thema 'vriendschap' kiest Iedereen Leest voor een breed, toegankelijk thema.

'Ik ben peter van de Jeugdboekenmaand omdat ik peters en meters ongelooflijk belangrijk vind. Mama's en papa's absoluut ook, maar peters en meters kunnen voor het extra plezier zorgen. En lezen is plezier. In boeken kun je vrienden, en soms zelfs de beste vrienden vinden', aldus Bart Moeyaert.

Meter Tatyana Beloy vindt lezen en voorlezen zelf belangrijk en fijn. 'Als meter en peter willen we het ondersteunen dat kinderen veel lezen, dat ze in een boek duiken.'

De Jeugdboekenmaand loopt naar jaarlijkse gewoonte de hele maand maart. Op donderdag 28 februari wordt de aftrap van de campagne gegeven met een startmoment in Antwerpen.

Het thema van deze editie van de Jeugdboekenmaand is 'vriendschap', zo laat organisator Iedereen Leest weten. Tijdens de Jeugdboekenmaand wil Iedereen Leest het belang van leesplezier en boeken voor kinderen en jongeren onder de aandacht brengen van een breed publiek. De hele maand lang zijn er activiteiten in onder meer bibs, scholen, cultuurcentra en boekhandels. Er is aandacht voor jeugdboeken op verschillende plekken. Met het thema 'vriendschap' kiest Iedereen Leest voor een breed, toegankelijk thema.'Ik ben peter van de Jeugdboekenmaand omdat ik peters en meters ongelooflijk belangrijk vind. Mama's en papa's absoluut ook, maar peters en meters kunnen voor het extra plezier zorgen. En lezen is plezier. In boeken kun je vrienden, en soms zelfs de beste vrienden vinden', aldus Bart Moeyaert. Meter Tatyana Beloy vindt lezen en voorlezen zelf belangrijk en fijn. 'Als meter en peter willen we het ondersteunen dat kinderen veel lezen, dat ze in een boek duiken.' De Jeugdboekenmaand loopt naar jaarlijkse gewoonte de hele maand maart. Op donderdag 28 februari wordt de aftrap van de campagne gegeven met een startmoment in Antwerpen.