Knack Focus Uur van de Literatuur met Emmanuel Guibert (Rode Zaal om 14u)

De Fransman Emmanuel Guibert is een van de Europese meesters van de graphic novel. En meteen ook een meester als het op levensverhalen aankomt. Zijn bejubelde drieluik 'De fotograaf' droeg hij op aan zijn vriend Didier Lefèvre, die voor Artsen Zonder Grenzen naar Afghanistan trok. En recenter was er 'De Oorlog van Alan', over de Tweede Wereldoorlog. (SVDB)

Brigitte Raskin over de taalgrens (Groene Zaal om 18.30u)

Schrijfster Raskin, die zelf op de taalgrens woont, schreef er een boek over met een politiek-historische insteek.

Bart De Wever over zijn dieet (Blauwe Zaal om 19.30u)

Bart De Wever komt niet spreken over zijn plan B voor Antwerpen maar wel over zijn dieetboek. Is hij nog steeds 60 kilo lichter? En hoe doe je dat om afgeslankt te blijven zonder je humeur te verliezen. Het hoeft niet altijd over het Bam-tracé te gaan ...

Vrijdag 9 november: Knack Focus Uur van de Literatuur met Joost Vandecasteele (Rode Zaal om 14u)

Joost Vandecasteele valt niet in één hokje te plaatsen: columnist, comedian, auteur, bekende Brusselaar. En messcherp, dat altijd. Zijn laatste roman, 'Massa', werd een van de hypes van de Vlaamse letteren. Guerrillaproza, volgens sommigen. 'Een boek als een bom', volgens hemzelf. Dit najaar verschijnt ook een nieuwe editie van zijn debuut 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij'. Wij zijn vooral benieuwd of een interview ook perfect kan functioneren mét Joost. (SVDB)

Frank Hellemans

Op de BB-nocturne vandaag komt VRT-journalist én Knack-medewerker Bert De Vroey praten over de Amerikaanse verkiezingen (Blauwe Zaal om 19u), Jacqueline Goossens heeft het over 'haar' New York (Groene Zaal om 20u) en Luc Swinnen praat over burn-out (Blauwe Zaal om 20.30u). Voor een gedetailleerd programma van de hele nocturne, zie hier.

Op vrijdag 9 november staat er slechts 1 activiteit geprogrammeerd: het Uur van de Literatuur met Joost Vandecasteele (zie hierboven).

Knack Focus Uur van de Literatuur met Emmanuel Guibert (Rode Zaal om 14u) De Fransman Emmanuel Guibert is een van de Europese meesters van de graphic novel. En meteen ook een meester als het op levensverhalen aankomt. Zijn bejubelde drieluik 'De fotograaf' droeg hij op aan zijn vriend Didier Lefèvre, die voor Artsen Zonder Grenzen naar Afghanistan trok. En recenter was er 'De Oorlog van Alan', over de Tweede Wereldoorlog. (SVDB)Brigitte Raskin over de taalgrens (Groene Zaal om 18.30u)Schrijfster Raskin, die zelf op de taalgrens woont, schreef er een boek over met een politiek-historische insteek.Bart De Wever over zijn dieet (Blauwe Zaal om 19.30u)Bart De Wever komt niet spreken over zijn plan B voor Antwerpen maar wel over zijn dieetboek. Is hij nog steeds 60 kilo lichter? En hoe doe je dat om afgeslankt te blijven zonder je humeur te verliezen. Het hoeft niet altijd over het Bam-tracé te gaan ...Vrijdag 9 november: Knack Focus Uur van de Literatuur met Joost Vandecasteele (Rode Zaal om 14u)Joost Vandecasteele valt niet in één hokje te plaatsen: columnist, comedian, auteur, bekende Brusselaar. En messcherp, dat altijd. Zijn laatste roman, 'Massa', werd een van de hypes van de Vlaamse letteren. Guerrillaproza, volgens sommigen. 'Een boek als een bom', volgens hemzelf. Dit najaar verschijnt ook een nieuwe editie van zijn debuut 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij'. Wij zijn vooral benieuwd of een interview ook perfect kan functioneren mét Joost. (SVDB)Frank Hellemans