Ze kreeg de prijs voor het best geschreven kinderboek dinsdag op het Kinderboekenbal in Amsterdam.

GF
© GF

'Lampje' gaat over de dochter van de vuurtorenwachter. Ze steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan, maar op een stormachtige avond zijn de lucifers op en gaat alles mis. Het boek werd eerder al bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs en de Woutertje Pieterse Prijs.

Schaap is vooral bekend van haar illustraties uit de 'Hoe overleef ik'-reeks van Francine Oomen. Maar ze illustreerde ook veel boeken van andere geliefde schrijvers, zoals Janneke Schotveld, Manon Sikkel, Jacques Vriens, Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren.

In totaal heeft de illustratrice sinds 1991 aan ruim 250 kinderboeken meegewerkt. 'Lampje', uitgegeven door Querido, is haar debuut als schrijfster.

Ze kreeg de prijs voor het best geschreven kinderboek dinsdag op het Kinderboekenbal in Amsterdam. 'Lampje' gaat over de dochter van de vuurtorenwachter. Ze steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan, maar op een stormachtige avond zijn de lucifers op en gaat alles mis. Het boek werd eerder al bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Schaap is vooral bekend van haar illustraties uit de 'Hoe overleef ik'-reeks van Francine Oomen. Maar ze illustreerde ook veel boeken van andere geliefde schrijvers, zoals Janneke Schotveld, Manon Sikkel, Jacques Vriens, Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren. In totaal heeft de illustratrice sinds 1991 aan ruim 250 kinderboeken meegewerkt. 'Lampje', uitgegeven door Querido, is haar debuut als schrijfster.