Andreas - Missie (Arq 12)
Uitgeverij: Sherpa
Aantal pagina's: 48
ISBN: 978-90-898-8004-8

Missie sluit de tweede cyclus af van de drie cycli die Andreas van Arq plant, een reeks die hij als zijn antwoord op manga omschrijft.

Zoals wel vaker bij Andreas is Arq een bevreemdende intellectuele puzzel die je niet boek per boek moet proberen te lezen. De afgelopen cyclus speelde zich voornamelijk virtueel af in het brein van het mensachtige wezen Arq, waarin een wereld met fantasiewezens en andere natuurwetten door kunstmatig ingeplante indringers verstoord raakt.

Het vraagt enkele lezingen om Arq te doorgronden. Zo kreeg ondergetekende pas in dit album door dat de personages Nonac en Ynos niet zo'n vreemde namen hebben als je ze omgekeerd leest.

Gert Meesters in Focus Knack

Missie sluit de tweede cyclus af van de drie cycli die Andreas van Arq plant, een reeks die hij als zijn antwoord op manga omschrijft. Zoals wel vaker bij Andreas is Arq een bevreemdende intellectuele puzzel die je niet boek per boek moet proberen te lezen. De afgelopen cyclus speelde zich voornamelijk virtueel af in het brein van het mensachtige wezen Arq, waarin een wereld met fantasiewezens en andere natuurwetten door kunstmatig ingeplante indringers verstoord raakt. Het vraagt enkele lezingen om Arq te doorgronden. Zo kreeg ondergetekende pas in dit album door dat de personages Nonac en Ynos niet zo'n vreemde namen hebben als je ze omgekeerd leest.Gert Meesters in Focus Knack