In Vlaanderen is het lang niet zover, aldus de resultaten van het Memori-onderzoek naar digitale leespatronen van afgelopen woensdag. Hier scoort het fysieke boek nog altijd beter dan het elektronische boek. Maar in Amerika gloort de digitale toekomst voor het boek nu al, aldus Amazon. Voor elke 100 gewone boeken verkocht de bekende onlinewinkel naar eigen zeggen in april 2011 105 e-boeken van zijn huismerk Kindle.

Daarbij werden ook de boeken waarvan geen digitale versie bestaat in rekening gebracht. Gratis Kindle-boeken werden daarentegen niet meegerekend. "De klanten kiezen tegenwoordig meer Kindle-boeken dan gedrukte titels. We hadden gehoopt dat dit zou gebeuren, maar we hadden nooit gedacht dat dat zo snel zou zijn", aldus oprichter en topman van Amazon, Jeff Bezos.

Ook Boekblad meldde dat de omzet van Bol.com, de grootste Nederlandstalige onlineshop, is gestegen terwijl de klassieke boekhandels in Nederland lichte verliezen boekten. En uiteraard dat die groei bij Bol.com in eerste instantie te maken heeft met de als maar grotere verkoop van digitale boeken in zijn assortiment.

Frank Hellemans

In Vlaanderen is het lang niet zover, aldus de resultaten van het Memori-onderzoek naar digitale leespatronen van afgelopen woensdag. Hier scoort het fysieke boek nog altijd beter dan het elektronische boek. Maar in Amerika gloort de digitale toekomst voor het boek nu al, aldus Amazon. Voor elke 100 gewone boeken verkocht de bekende onlinewinkel naar eigen zeggen in april 2011 105 e-boeken van zijn huismerk Kindle.Daarbij werden ook de boeken waarvan geen digitale versie bestaat in rekening gebracht. Gratis Kindle-boeken werden daarentegen niet meegerekend. "De klanten kiezen tegenwoordig meer Kindle-boeken dan gedrukte titels. We hadden gehoopt dat dit zou gebeuren, maar we hadden nooit gedacht dat dat zo snel zou zijn", aldus oprichter en topman van Amazon, Jeff Bezos. Ook Boekblad meldde dat de omzet van Bol.com, de grootste Nederlandstalige onlineshop, is gestegen terwijl de klassieke boekhandels in Nederland lichte verliezen boekten. En uiteraard dat die groei bij Bol.com in eerste instantie te maken heeft met de als maar grotere verkoop van digitale boeken in zijn assortiment. Frank Hellemans