Clement verruilde in 2008 zijn directiefunctie bij De Persgroep voor de positie van algemeen directeur bij WPG Uitgevers, het Nederlands-Belgische concern waar onder andere educatieve uitgeverij Zwijsen, literaire uitgeverij De Bezige Bij, Standaard Uitgeverij en vele tijdschriften zoals Vrij Nederland, Voetbal International en Happinez magazine deel van uitmaken.

Femke Halsema, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WPG: "Dit is een persoonlijke beslissing van Koen, die we vanzelfsprekend respecteren maar ook zeer betreuren. Hij was voor WPG de ideale moderne ondernemer die inspeelt op een moeilijke markt en tegelijkertijd begrijpt welke culturele waarden daarbij moeten worden verdedigd. Onder zijn leiding heeft WPG in financiële prestaties een aantal van haar beste jaren gekend. De laatste jaren, toen de markt voor boeken en tijdschriften onder druk kwam te staan, heeft hij WPG vaardig door een moeilijke reorganisatie geloodst. Aan hem danken we dat het gemoderniseerde bedrijf nu op volle kracht aan een nieuwe fase is begonnen." (Belga)

Clement verruilde in 2008 zijn directiefunctie bij De Persgroep voor de positie van algemeen directeur bij WPG Uitgevers, het Nederlands-Belgische concern waar onder andere educatieve uitgeverij Zwijsen, literaire uitgeverij De Bezige Bij, Standaard Uitgeverij en vele tijdschriften zoals Vrij Nederland, Voetbal International en Happinez magazine deel van uitmaken. Femke Halsema, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WPG: "Dit is een persoonlijke beslissing van Koen, die we vanzelfsprekend respecteren maar ook zeer betreuren. Hij was voor WPG de ideale moderne ondernemer die inspeelt op een moeilijke markt en tegelijkertijd begrijpt welke culturele waarden daarbij moeten worden verdedigd. Onder zijn leiding heeft WPG in financiële prestaties een aantal van haar beste jaren gekend. De laatste jaren, toen de markt voor boeken en tijdschriften onder druk kwam te staan, heeft hij WPG vaardig door een moeilijke reorganisatie geloodst. Aan hem danken we dat het gemoderniseerde bedrijf nu op volle kracht aan een nieuwe fase is begonnen." (Belga)