Jeroen Brouwers moest de Gouden Boekenuil aan Mark Schaevers en diens 'Orgelman' laten, maar in de hitparades van best verkochte boeken van afgelopen week die Boek.be en GfK Belgium wekelijks aanleveren, komt Brouwers op plaats 4 binnen in de top 10 van best scorende romans.

Evenementen doen lezen

Ook de herdenkingen rond het einde van de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden inspireren de lezer die weer grijpt naar 'Het achterhuis', het dagboek van Anne Frank, dat deze week in de top 10 van best verkochte literaire non-fictie binnenkomt op plaats 3. Om maar te zeggen dat de lezer blijkbaar toch ook erg gevoelig blijft voor evenementen, zoals het feestje en de aandacht voor de 75-jarige Brouwers en de 70-jarige herdenking van het einde van WOII hier nu dus bewijzen.

GF
© GF

Voor de rest business as usual. Santa Montefiore prijkt op de eerste plaats van best verkochte fictie met het eerste deel van haar Deverill-saga en het schrijversechtpaar Nicci French heeft zilver voor 'Denken aan vrijdag'.

Nederlandse hitparade

Ook in de Nederlandse Bestseller 60-lijst - die geen onderscheid maakt tussen genres als fictie en literaire non-fictie - bezet French de derde plaats. Maar veel overeenkomst in het koopgedrag van de Nederlandse en Vlaamse lezer is er toch niet. In Nederland schiet Joris Luyendijk met 'Het kan niet waar zijn' de hoofdvogel af. Of toch een beetje want Jussi Adler-Olsen die met zijn roman 'De grenzeloze' in de Vlaamse roman top 10 op plaats 5 staat, vinden we in Nederland zowaar terug op de vierde stek in de verkoop van afgelopen week.

Frank Hellemans

Jeroen Brouwers moest de Gouden Boekenuil aan Mark Schaevers en diens 'Orgelman' laten, maar in de hitparades van best verkochte boeken van afgelopen week die Boek.be en GfK Belgium wekelijks aanleveren, komt Brouwers op plaats 4 binnen in de top 10 van best scorende romans. Evenementen doen lezenOok de herdenkingen rond het einde van de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden inspireren de lezer die weer grijpt naar 'Het achterhuis', het dagboek van Anne Frank, dat deze week in de top 10 van best verkochte literaire non-fictie binnenkomt op plaats 3. Om maar te zeggen dat de lezer blijkbaar toch ook erg gevoelig blijft voor evenementen, zoals het feestje en de aandacht voor de 75-jarige Brouwers en de 70-jarige herdenking van het einde van WOII hier nu dus bewijzen. Voor de rest business as usual. Santa Montefiore prijkt op de eerste plaats van best verkochte fictie met het eerste deel van haar Deverill-saga en het schrijversechtpaar Nicci French heeft zilver voor 'Denken aan vrijdag'. Nederlandse hitparadeOok in de Nederlandse Bestseller 60-lijst - die geen onderscheid maakt tussen genres als fictie en literaire non-fictie - bezet French de derde plaats. Maar veel overeenkomst in het koopgedrag van de Nederlandse en Vlaamse lezer is er toch niet. In Nederland schiet Joris Luyendijk met 'Het kan niet waar zijn' de hoofdvogel af. Of toch een beetje want Jussi Adler-Olsen die met zijn roman 'De grenzeloze' in de Vlaamse roman top 10 op plaats 5 staat, vinden we in Nederland zowaar terug op de vierde stek in de verkoop van afgelopen week.Frank Hellemans