40 uitgeverijen en 250 auteurs op Stripfeest van Brussel

© www.visitbrussels.be

Van 2 tot 4 september 2016 zal er ter gelegenheid van het Stripfeest in Brussel, en dan vooral in het Warandepark, heel wat te doen zijn rond de negende kunst. Elk jaar nemen meer en meer uitgeverijen deel aan deze ondertussen niet te missen manifestatie binnen de wereld van het stripverhaal.

Naar deze zevende editie komen een veertigtal uitgeverijen in het gezelschap van 250 auteurs voor signeersessies, animaties, conferenties, spelletjes, tentoonstellingen en nog veel meer. Voor de uitgeverij Le Lombard wordt het een bijzondere editie, want zij zal tijdens het Stripfeest haar 70ste verjaardag vieren en de Prijs Raymond Leblanc voor jong striptalent uitreiken. Johan de Moor, een van de emblematische auteurs van Le Lombard ontwierp trouwens de affiche voor deze editie 2016.

In de tenten van het Stripfeest, die het Warandepark zullen overnemen tijdens het eerste weekend van september, zullen heel wat mensen uit de wereld van het stripverhaal samenkomen. Bij de uitgeverijen zullen opnieuw de vaste waarden van de partij zijn, zoals Dupuis, Dargaux, Casterman, Glénat, Joker, Kana, Le Lombard, Urban Comics en nog vele andere; sommige grote namen komen dan weer voor het eerst naar het festival van Brussel, zoals Ballon Media en Delcourt-Soleil; Het Robbedoesfestival organiseert zijn derde editie en ook tientallen kleinere uitgeverijen zullen hun plek innemen in de tenten.

Alvast een klein overzicht van wat u begin september mag verwachten van de uitgeverijen.

Uitgeverij Le Lombard viert haar 70ste verjaardag

De uitgeverij die de wereld het weekblad Kuifje, Ducobu, Quick & Flupke, Benoît Brisefer, de Smurfen en ook Thorgal schonk en die mee aan de basis staat van de Belgische geschiedenis van de negende kunst viert haar 70ste verjaardag. Voor deze gelegenheid gaf Le Lombard een van haar belangrijkste auteurs, Johan De Moore (Verkild Hart, Volle Melk, …), carte blanche voor de creatie van de affiche van het Stripfeest 2016.

Uiteraard zal de uitgeverij ook aanwezig zijn op het festival. Ze stelde een uiteenlopend programma samen dat georganiseerd zal worden binnen een ruimte van 300m². Een tentoonstelling gewijd aan de collectie van La Petite Bédéthèque des Savoirs, een workshop voor de allerkleinsten door meneer Peeters, de leraar van Dokus, een duik in het Verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook conferenties over het weekblad Kuifje, een reuzengrote Pictionary, geanimeerde conferenties en allerhande wedstrijden, …

En tijdens de persconferentie van het Stripfeest zal Uitgeverij Le Lombard haar beroemde jaarlijkse prijs Raymond Leblanc voor jong striptalent overhandigen. Het betreft de grootste van alle prijzen voor “jonge striptalenten” in Europa.

Het Robbedoesfestival organiseert zijn derde editie

Dankzij het enorme succes, dat al vanaf de eerste editie in 2014 op de afspraak was, is het Robbedoesfestival een vaste waarde van het Stripfeest geworden. De liefhebbers van Robbedoes en Dupuis zullen hun hartje ook deze keer weer kunnen ophalen en wel binnen een grotere ruimte dan de vorige jaren: signeersessies met een veertigtal auteurs (waaronder Yoann, Zidrou, Feroumont, Kox, Dodier, Janry, Matthieu Reynès, …), live tekensessies met de portretten van Bercovici, workshops voor de kinderen, de show van het atelier Mastodonte, de Masterclasses, en een ruimte gewijd aan GROOM, het nieuwe tijdschrift van Robbedoes, en nog veel meer animaties.

Delaf en Dubuc, de auteurs van Mooie Navels, zullen de eregasten zijn op het Robbedoesfestival van deze editie van 2016, die in het teken staat van Quebec.

Ballon Media zal het Nederlandstalige stripverhaal vertegenwoordigen

Voor het eerst krijgt ook Ballon Media een enorme ruimte toegewezen. Deze uitgeverij zal er een brede waaier Nederlandstalige strips voorstellen van de uitgeverijen Blloan & Ballon Comics, Casterman, Dargaud, Dupuis, Le Lombard en Glénat. Er zullen kwalitatief hoogstaande grafische romans terug te vinden zijn, maar ook de bekende Belgische strips zoals Kuifje, Robbedoes, Largo Winch, XIII, Thorgal, Jommeke en nog vele andere.

En om de 70ste verjaardag van Lucky Luke op een mooie manier te vieren kondigt Ballon Media bovendien ook mooie verrassingen aan en signeersessies met mooie namen om deze eenzame cowboy alle eer aan te doen.

De precieze lijst met uitgeverijen, signerende auteurs en het programma vindt u terug op de website van het Stripfeest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content