Allicht met het oog op Halloween besloot Standaard UItgeverij twee Suske en Wiske-titels uit de Halloween-sfeer opnieuw uit te geven. Met 'De hippe heksen' en 'De knokkende knoken' is niets mis maar met de begeleidende tekst in het verzamelalbum 'Het magische vierkant' des te meer.

'Het magische vierkant', een remake dus van twee al bestaaande Suske en Wiske-titels, bevat wat extra uitleg over wichel-, pendel- en toverspreuken. En in die magische uitleg zijn dus 13 drukfouten geslopen, zo vertelt Johan De Coninck, directeur van Standaard UItgeverij, vandaag in De Standaard. Het gaat om vergeten woorden, dubbel woordgebruik en schrijffouten in de begeleidende tovertekst.

Alles, zo De Coninck, is terug te brengen tot een menselijke fout. Het niet gecorrigeerde bestand werd in plaats van het wél verbeterde per ongeluk naar de drukkerij gestuurd. De 30.000 exemplaren van het album worden niet teruggeroepen. In een mogelijke tweede druk zal het euvel wel verholpen worden.

Wie dus een foutloos exemplaar wil, kan best op zoek naar 'De hippe heksen' of 'De knokkende knoken'. Wachten tot een tweede druk van 'Het magische vierkant' zou immers heel lang kunnen duren. Ondertussen wordt het misschien wel een collector's item.

Frank Hellemans

Allicht met het oog op Halloween besloot Standaard UItgeverij twee Suske en Wiske-titels uit de Halloween-sfeer opnieuw uit te geven. Met 'De hippe heksen' en 'De knokkende knoken' is niets mis maar met de begeleidende tekst in het verzamelalbum 'Het magische vierkant' des te meer.'Het magische vierkant', een remake dus van twee al bestaaande Suske en Wiske-titels, bevat wat extra uitleg over wichel-, pendel- en toverspreuken. En in die magische uitleg zijn dus 13 drukfouten geslopen, zo vertelt Johan De Coninck, directeur van Standaard UItgeverij, vandaag in De Standaard. Het gaat om vergeten woorden, dubbel woordgebruik en schrijffouten in de begeleidende tovertekst.Alles, zo De Coninck, is terug te brengen tot een menselijke fout. Het niet gecorrigeerde bestand werd in plaats van het wél verbeterde per ongeluk naar de drukkerij gestuurd. De 30.000 exemplaren van het album worden niet teruggeroepen. In een mogelijke tweede druk zal het euvel wel verholpen worden. Wie dus een foutloos exemplaar wil, kan best op zoek naar 'De hippe heksen' of 'De knokkende knoken'. Wachten tot een tweede druk van 'Het magische vierkant' zou immers heel lang kunnen duren. Ondertussen wordt het misschien wel een collector's item.Frank Hellemans