Dat schrijft de krant De Tijd. Het Planbureau herziet de economische groei voor dit jaar van 1,4 naar 1,1 procent. Volgend jaar zou de groei 1,5 procent bedragen. De 1,1 procent van dit jaar is al bij al nog een bevredigend cijfer, aldus de krant, maar de vermindering in vooruitzichten met 0,3 procent kost de schatkist toch zo'n 570 miljoen euro. En dat is slecht nieuws voor de begroting.

Het Planbureau raamde het begrotingstekort in juni nog op 2,7 procent.

De cijfers van het Planbureau moeten nog bevestigd worden, maar binnen de Zweedse coalitie zijn de knipperlichten al aangefloept.

Strafbank?

"Het is niet uitgesloten dat het tekort dit jaar op 3 procent of hoger uitkomt", zegt een bron. "We zijn ongerust", klinkt het.

Als het begrotingstekort op of boven de kritische grens van 3 procent uitkomt, dreigt België op het Europese strafbankje te belanden. En hangt ons land opnieuw een boete boven het hoofd.

"De verschillende recepten om indien nodig te kunnen ingrijpen worden onderzocht", zegt het kabinet van aftredend minister van Begroting Olivier Chastel (MR).

(Belga/RR)

Dat schrijft de krant De Tijd. Het Planbureau herziet de economische groei voor dit jaar van 1,4 naar 1,1 procent. Volgend jaar zou de groei 1,5 procent bedragen. De 1,1 procent van dit jaar is al bij al nog een bevredigend cijfer, aldus de krant, maar de vermindering in vooruitzichten met 0,3 procent kost de schatkist toch zo'n 570 miljoen euro. En dat is slecht nieuws voor de begroting. Het Planbureau raamde het begrotingstekort in juni nog op 2,7 procent.De cijfers van het Planbureau moeten nog bevestigd worden, maar binnen de Zweedse coalitie zijn de knipperlichten al aangefloept. "Het is niet uitgesloten dat het tekort dit jaar op 3 procent of hoger uitkomt", zegt een bron. "We zijn ongerust", klinkt het. Als het begrotingstekort op of boven de kritische grens van 3 procent uitkomt, dreigt België op het Europese strafbankje te belanden. En hangt ons land opnieuw een boete boven het hoofd. "De verschillende recepten om indien nodig te kunnen ingrijpen worden onderzocht", zegt het kabinet van aftredend minister van Begroting Olivier Chastel (MR).(Belga/RR)