De schade lijkt beter mee te vallen dan eerst gevreesd. In totaal vielen er tien gewonden, maar slechts drie van hen zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht. Niemand zou er erg aan toe zijn.

Volgens de eerste vaststellingen en verklaringen zou een tram vanwege werkzaamheden even hebben stilgestaan aan het uiteinde van de tunnel onder de Schelde. De bestuurder van de andere tram merkte dat allicht te laat op. Die bestuurder leek er achteraf het ergst aan toe, maar in het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen.

Het medische interventieplan is intussen niet langer van kracht en ook de Waaslandtunnel is opnieuw voor alle verkeer beschikbaar.

Tramverkeer verstoord

Het tramverkeer zal wel nog de hele dag verstoord zijn door het ongeval. "De trams moeten nog opnieuw op de rails worden geplaatst en vervolgens weggetakeld. Aangezien trams nergens anders kunnen omkeren, is er momenteel geen verkeer mogelijk op de tramlijnen onder de Meir en de Groenplaats. De trams richting Linkeroever worden allemaal omgeleid naar hetzij het Sportpaleis, hetzij Berchem", zegt Koen Peeters van De Lijn Antwerpen. (Belga/TE)

De schade lijkt beter mee te vallen dan eerst gevreesd. In totaal vielen er tien gewonden, maar slechts drie van hen zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht. Niemand zou er erg aan toe zijn. Volgens de eerste vaststellingen en verklaringen zou een tram vanwege werkzaamheden even hebben stilgestaan aan het uiteinde van de tunnel onder de Schelde. De bestuurder van de andere tram merkte dat allicht te laat op. Die bestuurder leek er achteraf het ergst aan toe, maar in het ziekenhuis bleken zijn verwondingen mee te vallen. Het medische interventieplan is intussen niet langer van kracht en ook de Waaslandtunnel is opnieuw voor alle verkeer beschikbaar. Tramverkeer verstoordHet tramverkeer zal wel nog de hele dag verstoord zijn door het ongeval. "De trams moeten nog opnieuw op de rails worden geplaatst en vervolgens weggetakeld. Aangezien trams nergens anders kunnen omkeren, is er momenteel geen verkeer mogelijk op de tramlijnen onder de Meir en de Groenplaats. De trams richting Linkeroever worden allemaal omgeleid naar hetzij het Sportpaleis, hetzij Berchem", zegt Koen Peeters van De Lijn Antwerpen. (Belga/TE)