Zes jonge verpleegsters van een OCMW-rusthuis in Erembodegem (Aalst) zijn op staande voet ontslagen omdat ze 's nachts een feestje hadden gebouwd in het bejaardentehuis. Ze werden ontslagen wegens "onverantwoord gedrag". Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard.

De feiten dateren van de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli. Twee verpleegsters met nachtdienst in het rusthuis trommelden toen vier collega's op voor een feestje. De zes feestten de hele nacht door en lieten de drank rijkelijk vloeien. De ochtendploeg die hen kwam aflossen, vond de lege flessen in de personeelsrefter en stelde vast dat de nachtploeg geen enkele van de geplande taken had uitgevoerd.

De 54 bewoners van het rusthuis zouden van het hele voorval niets hebben gemerkt. Maar "ook al hebben de patiënten hier geen last van gehad, dit is onverantwoord gedrag", zegt OCMW-voorzitter Patrick De Smedt. "Daarom werd er kordaat opgetreden."

De zes, die hebben bekend, werden de maandag na de feiten ontslagen. De OCMW-raad moet de beslissing van de directie nog officieel goedkeuren. (Belga/EE)

Zes jonge verpleegsters van een OCMW-rusthuis in Erembodegem (Aalst) zijn op staande voet ontslagen omdat ze 's nachts een feestje hadden gebouwd in het bejaardentehuis. Ze werden ontslagen wegens "onverantwoord gedrag". Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard. De feiten dateren van de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juli. Twee verpleegsters met nachtdienst in het rusthuis trommelden toen vier collega's op voor een feestje. De zes feestten de hele nacht door en lieten de drank rijkelijk vloeien. De ochtendploeg die hen kwam aflossen, vond de lege flessen in de personeelsrefter en stelde vast dat de nachtploeg geen enkele van de geplande taken had uitgevoerd. De 54 bewoners van het rusthuis zouden van het hele voorval niets hebben gemerkt. Maar "ook al hebben de patiënten hier geen last van gehad, dit is onverantwoord gedrag", zegt OCMW-voorzitter Patrick De Smedt. "Daarom werd er kordaat opgetreden." De zes, die hebben bekend, werden de maandag na de feiten ontslagen. De OCMW-raad moet de beslissing van de directie nog officieel goedkeuren. (Belga/EE)