Het gerecht krijgt dagelijks ruim 57 klachten over allerlei vormen van internetfraude, zoals ransomware die uw computer gijzelt of hackers die uw online bankrekening plunderen. Maar in 37 van de 57 gevallen (64 procent) moest het gerecht de klacht al snel zonder gevolg klasseren, omdat het aartsmoeilijk is de daders te ontmaskeren of omdat het gerecht andere prioriteiten moet stellen.

De politie heeft geen recente cijfers over de schade die internetcriminelen veroorzaken. Bovendien heeft ons land nog altijd geen nationaal plan van aanpak voor internetfraude. Dat is er alleen voor ransomware. Geens zegt dat 'aan een nationale cybercrimestrategie wordt gewerkt'.

Het gerecht krijgt dagelijks ruim 57 klachten over allerlei vormen van internetfraude, zoals ransomware die uw computer gijzelt of hackers die uw online bankrekening plunderen. Maar in 37 van de 57 gevallen (64 procent) moest het gerecht de klacht al snel zonder gevolg klasseren, omdat het aartsmoeilijk is de daders te ontmaskeren of omdat het gerecht andere prioriteiten moet stellen. De politie heeft geen recente cijfers over de schade die internetcriminelen veroorzaken. Bovendien heeft ons land nog altijd geen nationaal plan van aanpak voor internetfraude. Dat is er alleen voor ransomware. Geens zegt dat 'aan een nationale cybercrimestrategie wordt gewerkt'.