Zelfstandigen dumpen Open VLD voor N-VA

24/09/12 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:31

Zelfstandigen laten Open VLD massaal vallen en stemmen in oktober liever op N-VA. Dat blijkt uit een peiling van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

Zelfstandigen dumpen Open VLD voor N-VA

© Belga

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober stemt 43 procent van de zelfstandigen voor N-VA, 23 procent voor Open VLD, 13 procent voor CD&V, 7 procent voor lokale lijsten, 6 procent voor Vlaams Belang, 5 procent voor SP.A en 3 procent voor Groen.

Dat blijkt uit een peiling naar de kiesintenties van 656 Vlaamse zelfstandigen en zaakvoerders van KMO's door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) die Het Laatste Nieuws kon inkijken.

Bij een gelijkaardige peiling voor de federale verkiezingen in 2010 kwam Open VLD nog afgetekend als winnaar uit de bus.

'De uitslag heeft ons verrast,' zegt NSZ-woordvoerster Christine Mattheeuws. 'Zelfstandigen kiezen traditiegetrouw voor liberale kandidaten.'

Pestbelastingen

Uit dezelfde peiling blijkt dat het wegwerken van lokale 'pestbelastingen' voor de zelfstandigen de absolute prioriteit zijn voor de volgende legislatuur. Het NSZ roept daarom nu al op om werk te maken van de afschaffing van gemeentebelastingen die ondernemers viseren.

De zelfstandigen zijn het ook beu dat in hun gemeente steevast openbare parkeerplaatsen verdwijnen. (EE)

Onze partners