De huiszoekingen zouden volgens verschillende bronnen te maken hebben met het dossier van de Luikse intercommunale Nethys. De huiszoeking zou vooral gericht zijn op het kantoor van parlementsvoorzitter en PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt.

Volgens Le Vif wordt Marcourt genoemd als belangrijkste 'onzichtbare hand' in de grote strategische beslissingen die de afgelopen 15 jaar binnen de Nethys-groep zijn genomen.

Het gaat dan onder meer om de omstreden beslissing van mei 2018 van het remuneratiecomité van Nethys om hoge 'retentievergoedingen' uit te betalen aan bepaalde ex-managers van Nethys.

De huiszoekingen zouden volgens verschillende bronnen te maken hebben met het dossier van de Luikse intercommunale Nethys. De huiszoeking zou vooral gericht zijn op het kantoor van parlementsvoorzitter en PS-kopstuk Jean-Claude Marcourt. Volgens Le Vif wordt Marcourt genoemd als belangrijkste 'onzichtbare hand' in de grote strategische beslissingen die de afgelopen 15 jaar binnen de Nethys-groep zijn genomen. Het gaat dan onder meer om de omstreden beslissing van mei 2018 van het remuneratiecomité van Nethys om hoge 'retentievergoedingen' uit te betalen aan bepaalde ex-managers van Nethys.