Vrijdag publiceerden De Tijd en L'Echo mailverkeer waaruit moet blijken dat Maurice Lippens, de voormalige voorzitter Fortis, in juni 2008 beleggers om de tuin leidde. Lippens spoorde beleggers aan om aandelen te kopen, maar uit het mailverkeer blijkt dat hij intern zijn ongerustheid over de toekomst van Fortis uitte.

'Enorme risico's'

Yves Leterme was premier toen Fortis viel en heeft toen de beslissing genomen om de bank te nationaliseren. 'Ik ga geen zware uitspraken doen over de uitgelekte mails want er zijn rechtszaken bezig', zei hij in De zevende dag op Eén.

Toch denkt de ex-premier dat 'ook in de Fortis-zaak de maskers zullen afvallen en de waarheid naar buiten zal komen'.

Volgens hem zijn er op directieniveau enorme risico's genomen. Hij blijft wel achter de beslissingen van zijn toenmalige regering staan. 'Wij als overheid moesten toen in het belang van de Belgische economie ingrijpen en zelf ook risico's nemen. Er was met heel die bank nauwelijks nog iets anders aan te vangen dan wat toen door de regering beslist is'.

Rechtszaak

Komende donderdag 26 september beslist de raadkamer in Brussel wie van de voormalige Fortistoplui voor de strafrechter moet komen wegens beleggersbedrog. (Belga/KVDA)

Vrijdag publiceerden De Tijd en L'Echo mailverkeer waaruit moet blijken dat Maurice Lippens, de voormalige voorzitter Fortis, in juni 2008 beleggers om de tuin leidde. Lippens spoorde beleggers aan om aandelen te kopen, maar uit het mailverkeer blijkt dat hij intern zijn ongerustheid over de toekomst van Fortis uitte.'Enorme risico's' Yves Leterme was premier toen Fortis viel en heeft toen de beslissing genomen om de bank te nationaliseren. 'Ik ga geen zware uitspraken doen over de uitgelekte mails want er zijn rechtszaken bezig', zei hij in De zevende dag op Eén. Toch denkt de ex-premier dat 'ook in de Fortis-zaak de maskers zullen afvallen en de waarheid naar buiten zal komen'.Volgens hem zijn er op directieniveau enorme risico's genomen. Hij blijft wel achter de beslissingen van zijn toenmalige regering staan. 'Wij als overheid moesten toen in het belang van de Belgische economie ingrijpen en zelf ook risico's nemen. Er was met heel die bank nauwelijks nog iets anders aan te vangen dan wat toen door de regering beslist is'.RechtszaakKomende donderdag 26 september beslist de raadkamer in Brussel wie van de voormalige Fortistoplui voor de strafrechter moet komen wegens beleggersbedrog. (Belga/KVDA)