'Ik heb aan partijvoorzitter Wouter Beke laten weten dat ik niet beschikbaar ben voor 2014. Ik blijf internationaal actief, wellicht bij de Oeso, maar hoe dan ook in een functie die niet verenigbaar zal zijn met een kandidatuur bij parlementsverkiezingen,' zegt oud-premier Yves Leterme in een gesprek met Knack.

Hij zal die boodschap herhalen bij het VRT-programma TerZake. Eigenlijk was de afspraak dat Leterme uiterlijk in september zou laten weten wat zijn plannen zijn, maar Hilde Crevits had hem de vraag toch al gesteld. Vandaar het antwoord.

En zo moet CD&V het doen zonder de man die in verschroeiend tempo partijvoorzitter, minister-president, minister van Buitenlandse Zaken en tweemaal eerste minister was, en in 2012 nog bijzonder aardig scoorde in Ieper.

Toen hij in 2011 naar de Oeso vertrok, werd dat nog uitgelegd als een 'sabbatical leave', mogelijk voor twee jaar. Maar de toekomst van de man die tien jaar geleden het elan van Paars brak, ligt voorlopig buiten België. En ook buiten de klassieke machtsgremia van CD&V.

Letermes versnelde beslissing illustreert opnieuw dat de lijstvorming voor 2014 nergens zo'n issue is als bij de Vlaamse christendemocraten. Lees er alleen de kranten van de voorbije week opna. De speciale Kris Peeters-correspondenten hadden de handen vol: de dodentocht in Bornem, een bezoek aan een zeehond, een hoffelijkheidscode voor fietsers, een crosscountry op een kasteeldomein in Nokere, een tochtje met een zeppelin boven Antwerpen, onderhandelingen met Ford, deelname aan een sprinttriatlon in Lommel enzovoort.

Geloof het of niet, maar in interviews preciseerde Kris Peeters dat hij het deze vakantie 'kalmer aan' zou doen.

Lees deze week in Knack: 'De steile ambities van Kris Peeters en Koen Geens', het hele verhaal van de lijstvorming voor de verkiezingen van 2014 bij CD&V.

Neem hier een super voordelig abonnement op Knack

'Ik heb aan partijvoorzitter Wouter Beke laten weten dat ik niet beschikbaar ben voor 2014. Ik blijf internationaal actief, wellicht bij de Oeso, maar hoe dan ook in een functie die niet verenigbaar zal zijn met een kandidatuur bij parlementsverkiezingen,' zegt oud-premier Yves Leterme in een gesprek met Knack. Hij zal die boodschap herhalen bij het VRT-programma TerZake. Eigenlijk was de afspraak dat Leterme uiterlijk in september zou laten weten wat zijn plannen zijn, maar Hilde Crevits had hem de vraag toch al gesteld. Vandaar het antwoord. En zo moet CD&V het doen zonder de man die in verschroeiend tempo partijvoorzitter, minister-president, minister van Buitenlandse Zaken en tweemaal eerste minister was, en in 2012 nog bijzonder aardig scoorde in Ieper. Toen hij in 2011 naar de Oeso vertrok, werd dat nog uitgelegd als een 'sabbatical leave', mogelijk voor twee jaar. Maar de toekomst van de man die tien jaar geleden het elan van Paars brak, ligt voorlopig buiten België. En ook buiten de klassieke machtsgremia van CD&V. Letermes versnelde beslissing illustreert opnieuw dat de lijstvorming voor 2014 nergens zo'n issue is als bij de Vlaamse christendemocraten. Lees er alleen de kranten van de voorbije week opna. De speciale Kris Peeters-correspondenten hadden de handen vol: de dodentocht in Bornem, een bezoek aan een zeehond, een hoffelijkheidscode voor fietsers, een crosscountry op een kasteeldomein in Nokere, een tochtje met een zeppelin boven Antwerpen, onderhandelingen met Ford, deelname aan een sprinttriatlon in Lommel enzovoort. Geloof het of niet, maar in interviews preciseerde Kris Peeters dat hij het deze vakantie 'kalmer aan' zou doen. Lees deze week in Knack: 'De steile ambities van Kris Peeters en Koen Geens', het hele verhaal van de lijstvorming voor de verkiezingen van 2014 bij CD&V.Neem hier een super voordelig abonnement op Knack