'Wat er écht aan de hand is, is dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken overduidelijk zijn verantwoordelijkheid niet opneemt. Heel bewust. En dat is de oorzaak van de situatie in het Maximiliaanpark", zegt Yvan Mayeur in een interview met De Standaard.

Volgens Mayeur zit de oorzaak van die situatie in Antwepen.

'Wat je nu ziet is het gevolg van een xenofoob, uiterst rechts beleid dat gestuurd wordt door de N-VA-voorzitter uit Antwerpen. Francken doet niets, omdat dat het marsorder is uit Antwerpen. Dus blijven die mensen in de kou staan. C'est la honte de notre pays."

Mayeur doet de uitspraken een dag nadat parlementslid Sarah Smeyers (N-VA) het tentenkamp in Brussel 'een broeihaard van extreemlinkse anarchie en dagelijks geweld' had genoemd.

Dat de vluchtelingen liever in het kamp blijven, in plaats van naar de nachtopvang in de WTC III-toren te gaan, is volgens Mayeur niet verwonderlijk. 'De omstandigheden in het gebouw zijn dus inferieur aan de omstandigheden in het tentenkamp', stelt hij. Nog volgens de Brusselse burgemeester is dat het gevolg omdat de opvang in het gebouw enkel 's nachts toegankelijk is.

Mayeur noemt het beleid van Francken anti-Brussels: 'Francken wilde blijkbaar een van de Heizelpaleizen confisqueren om er asielzoekersin onder te brengen, daar kan geen sprake van zijn! Op de Heizel organiseren wij allerhande expo's en beurzen, de site is cruciaal voor de Brusselse economie, daar moet hij afblijven.'

Volgens Mayeur zijn dat voorstellen die de afkeer van N-VA voor Brussel in de verf zetten. (JH)

'Wat er écht aan de hand is, is dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken overduidelijk zijn verantwoordelijkheid niet opneemt. Heel bewust. En dat is de oorzaak van de situatie in het Maximiliaanpark", zegt Yvan Mayeur in een interview met De Standaard. Volgens Mayeur zit de oorzaak van die situatie in Antwepen.'Wat je nu ziet is het gevolg van een xenofoob, uiterst rechts beleid dat gestuurd wordt door de N-VA-voorzitter uit Antwerpen. Francken doet niets, omdat dat het marsorder is uit Antwerpen. Dus blijven die mensen in de kou staan. C'est la honte de notre pays."Mayeur doet de uitspraken een dag nadat parlementslid Sarah Smeyers (N-VA) het tentenkamp in Brussel 'een broeihaard van extreemlinkse anarchie en dagelijks geweld' had genoemd. Dat de vluchtelingen liever in het kamp blijven, in plaats van naar de nachtopvang in de WTC III-toren te gaan, is volgens Mayeur niet verwonderlijk. 'De omstandigheden in het gebouw zijn dus inferieur aan de omstandigheden in het tentenkamp', stelt hij. Nog volgens de Brusselse burgemeester is dat het gevolg omdat de opvang in het gebouw enkel 's nachts toegankelijk is.Mayeur noemt het beleid van Francken anti-Brussels: 'Francken wilde blijkbaar een van de Heizelpaleizen confisqueren om er asielzoekersin onder te brengen, daar kan geen sprake van zijn! Op de Heizel organiseren wij allerhande expo's en beurzen, de site is cruciaal voor de Brusselse economie, daar moet hij afblijven.'Volgens Mayeur zijn dat voorstellen die de afkeer van N-VA voor Brussel in de verf zetten. (JH)