De N-VA krijgt het al dagen zwaar te verduren. Na forse kritiek van verschillende Open VLD'ers, Louis Tobback (sp.a), Servais Verherstraeten (CD&V) en ontslagnemende premier Yves Leterme, opende oud-premier Marc Eyskens de aanval. Hij noemt De Wever een demagoog die we niet meer moeten volgen en hij roept zijn partij op om een regering te vormen zonder N-VA.

Na die laatste uitval roept koninklijk onderhandelaar Wouter Beke alle partijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen op om de rangen te sluiten. "De koninklijk onderhandelaar kan enkel in zijn opdracht slagen, indien er bij alle negen betrokken partijen de vaste wil bestaat om actief mee te werken aan het zoeken naar oplossingen", zo laat Beke in een mededeling weten.

Afspraken
"Op 2 maart heeft Wouter Beke zijn opdracht als koninklijk onderhandelaar aanvaard en zou werken in bevoorrechte samenspraak met de voorzitters van N-VA en PS. Wouter Beke houdt zich aan de afspraken en werkt op deze basis verder", luidt het.

Beke herhaalt ook zijn oproep tot discretie. "Op 2 maart stelde Beke dat discretie, vertrouwen en verantwoordelijkheid daarbij de sleutelwoorden zijn. Dat geldt vandaag nog altijd". (Belga/EE)

De N-VA krijgt het al dagen zwaar te verduren. Na forse kritiek van verschillende Open VLD'ers, Louis Tobback (sp.a), Servais Verherstraeten (CD&V) en ontslagnemende premier Yves Leterme, opende oud-premier Marc Eyskens de aanval. Hij noemt De Wever een demagoog die we niet meer moeten volgen en hij roept zijn partij op om een regering te vormen zonder N-VA.Na die laatste uitval roept koninklijk onderhandelaar Wouter Beke alle partijen die betrokken zijn bij de onderhandelingen op om de rangen te sluiten. "De koninklijk onderhandelaar kan enkel in zijn opdracht slagen, indien er bij alle negen betrokken partijen de vaste wil bestaat om actief mee te werken aan het zoeken naar oplossingen", zo laat Beke in een mededeling weten. Afspraken "Op 2 maart heeft Wouter Beke zijn opdracht als koninklijk onderhandelaar aanvaard en zou werken in bevoorrechte samenspraak met de voorzitters van N-VA en PS. Wouter Beke houdt zich aan de afspraken en werkt op deze basis verder", luidt het. Beke herhaalt ook zijn oproep tot discretie. "Op 2 maart stelde Beke dat discretie, vertrouwen en verantwoordelijkheid daarbij de sleutelwoorden zijn. Dat geldt vandaag nog altijd". (Belga/EE)