Is België in 2025 klaar voor de geplande kernuitstap? Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) laat daar twijfel over bestaan. "Wie vandaag beweert dat ons land op middellange of zelfs langere termijn zeker zonder kernenergie kan, liegt. Of is niet realistisch", zo zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws.

'Bevoorrading verzekeren'

"Het is mijn wens dat we zonder kernenergie zouden kunnen, maar ik kan u vandaag niet zeggen wanneer dat mogelijk zal zijn", zegt Marie-Christine Marghem. "Onze energie moet betaalbaar blijven en de bevoorrading verzekerd. Dat is het voornaamste." Minister Marghem gelooft dat de volgende jaren het aandeel van kernenergie verminderd kan worden. "Maar geef ons nu een paar jaar de tijd om te bepalen hoe de Belgische energiemix voor de lange termijn er moet uitzien." (Belga/WB)

Is België in 2025 klaar voor de geplande kernuitstap? Minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) laat daar twijfel over bestaan. "Wie vandaag beweert dat ons land op middellange of zelfs langere termijn zeker zonder kernenergie kan, liegt. Of is niet realistisch", zo zegt ze in een interview met Het Laatste Nieuws."Het is mijn wens dat we zonder kernenergie zouden kunnen, maar ik kan u vandaag niet zeggen wanneer dat mogelijk zal zijn", zegt Marie-Christine Marghem. "Onze energie moet betaalbaar blijven en de bevoorrading verzekerd. Dat is het voornaamste." Minister Marghem gelooft dat de volgende jaren het aandeel van kernenergie verminderd kan worden. "Maar geef ons nu een paar jaar de tijd om te bepalen hoe de Belgische energiemix voor de lange termijn er moet uitzien." (Belga/WB)