Dat is zondag uit goede bron vernomen. Nadien zou een persconferentie volgen.

De vraag is nu wie de fakkel zal overnemen van Vande Lanotte en Reynders. Volgens analisten worden dat allicht iemand van N-VA en PS, maar voor Bart De Wever en Paul Magnette - die eerder al genoemd werden - lijkt het nog te vroeg.

N-VA en PS

Begin september hadden Reynders (MR) en Vande Lanotte (SP.A) verklaard dat ze aan het einde van hun opdracht begin oktober een formatievoorstel zouden kunnen doen. De voorkeurspiste van de informateurs was steeds een akkoord te vinden tussen de twee belangrijkste partijen van elke gemeenschap, N-VA en PS.

De N-VA wil het confederalisme op de tafel leggen indien ze met de PS zouden onderhandelen. Paul Magnette, de gedoodverfde kandidaat om PS-voorzitter te worden, herhaalde vrijdag nog dat ondanks herhaalde contacten 'we nog nergens staan en over niets akkoord zijn'.

Hoewel ze bij de start van hun informatie-opdracht acht partijen hadden uitgenodigd, wordt nu nog met zes gewerkt: N-VA, PS, MR, Open VLD, CD&V en SP.A.

Dat is zondag uit goede bron vernomen. Nadien zou een persconferentie volgen.De vraag is nu wie de fakkel zal overnemen van Vande Lanotte en Reynders. Volgens analisten worden dat allicht iemand van N-VA en PS, maar voor Bart De Wever en Paul Magnette - die eerder al genoemd werden - lijkt het nog te vroeg.N-VA en PSBegin september hadden Reynders (MR) en Vande Lanotte (SP.A) verklaard dat ze aan het einde van hun opdracht begin oktober een formatievoorstel zouden kunnen doen. De voorkeurspiste van de informateurs was steeds een akkoord te vinden tussen de twee belangrijkste partijen van elke gemeenschap, N-VA en PS. De N-VA wil het confederalisme op de tafel leggen indien ze met de PS zouden onderhandelen. Paul Magnette, de gedoodverfde kandidaat om PS-voorzitter te worden, herhaalde vrijdag nog dat ondanks herhaalde contacten 'we nog nergens staan en over niets akkoord zijn'. Hoewel ze bij de start van hun informatie-opdracht acht partijen hadden uitgenodigd, wordt nu nog met zes gewerkt: N-VA, PS, MR, Open VLD, CD&V en SP.A.