Weyts wil radarverklikkers verbieden: ‘Straf dat politie en BIVV samenwerken met Coyote’

Ben Weyts © Belga

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is persoonlijk voorstander van een verbod op radarverklikkers, zoals dat in Frankrijk en Duitsland bestaat. Hij reageert daarmee op de berichtgeving over het succes van Coyote.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is persoonlijk voorstander van een verbod op radarverklikkers, zoals dat in Frankrijk en Duitsland bestaat. Hij reageert daarmee op de berichtgeving over het succes van Coyote. Dat radarverklikkingssysteem rondde onlangs de kaap van de miljoenste gebruiker in ons land.

“De wet zegt dat je geen apparatuur mag hebben die de vaststelling van een verkeersovertreding verhindert of bemoeilijkt, maar Coyote is toegelaten”, zegt Weyts. “We weten allemaal waarom Coyote wordt aangekocht, namelijk louter en alleen om ongestraft verkeersovertredingen te kunnen begaan. Zeker als blijkt dat van de vierhonderd verkeersdoden in Vlaanderen er meer dan 30 procent te wijten zijn aan overdreven snelheid, is dit een asociaal instrument om u tegen te zeggen. Straffer wordt het nog als blijkt dat onder andere het Belgisch Instituut Voor de Verkeersveiligheid en de federale politie samenwerken met Coyote”, zegt de minister.

“De dubbelzinnigheid omtrent Coyote en andere radarverklikkers mag, wat mij betreft, stoppen. Persoonlijk ben ik net, zoals in Frankrijk en Duitsland, voorstander van een verbod”.

1 miljoen betalende gebruikers

Het radarwaarschuwingssyteem Coyote heeft de kaap van één miljoen betalende gebruikers overschreden in België. Dat meldde Coyote Systems Benelux eerder. 265.000 van hen gebruiken het systeem om hun smartphone, bij de overigen zit een toestel gemonteerd in de auto.

De periode mei-juni, net voor de grote vakantie, is traditioneel de periode waarin de beste verkoopcijfers worden gehaald, verklaarde algemeen directeur Vincent Herbert. Coyote dacht eerder nog de kaap van het miljoen abonnees begin april reeds te kunnen ronden.

(belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content